IBM & Maersk med blockchain platform I Rusland

En international blockchain-drevet platform bygget af IBM og Maersk er for at starte handel i Rusland.

Søren Skou, administrerende direktør for Maersk, den danske shipping- og logistikvirksomhed, underskrev en aftale med russiske myndigheder om, at TradeLens-platformen skulle fungere i Rusland. De starter et pilotprojekt i St. Petersborgs havn.

TradeLens lader deltagerne i containerlogistikbranchen få en fælles visning af fragttransaktiondata. Et partnerskab med Rusland vil lette samspillet mellem afskibere og lovgivende og administrative enheder i landet.

Yuriy Tsvetkov, Ruslands vice minister for transport sagde, at de forventer en øget gennemsigtighed i kontraktproceduren.

Projektet gør det muligt for TradeLens at komme ind på det russiske marked og indføre digital dokumentations strøm.

TradeLens havde kæmpet for at afhente de store forsendelsessamarbejdspartnere. Men ændringerne i forretnings strukturen har nu set, at to større luftfartsselskaber kommer om bord. De nye tilføjelser er Mediterranean Shipping Company (MSC), den næststørste efter Maersk; og CMA-CGM, den fjerde største med hensyn til fragtbæreevne.

Platformen disponerer for øjeblikket omkring 100 deltagere og behandler over 10 millioner diskrete forsendelsesarrangementer og tusindvis af dokumenter om ugen.

Maersk har før vist interesse i blockchain, da de overveje at gå sammen med stellar, som skulle hjælpe dem med en Blockchain, til at spore deres skibe og fragten. Dog skete der aldrig mere.

About Liana L'Amour

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …