IBM med distribueret ledgerteknologi

En ny IBM-undersøgelsesrapport finder, at de fleste efterspurgte centralbanker mener, at de bør udstede en central centralbanks digital valuta (CBDC), selv om de fortsat er usikre, om blockchain kan give tilstrækkelige omkostninger og effektivitetgevinster.

Rapporten udgivet fredag ​​og gennemført af IBM og OMFIF, en uafhængig centralbank tror tak, undersøger udtalelser blandt 21 centralbanker mellem juli og september om emnet CBDC’er og distribueret ledgerteknologi.

Ud af de 21 respondenter teste 38 procent allerede en hel CBDC for interbank-transaktioner, undersøgelsen fandt. Selv om flertallet af respondenterne for øjeblikket ikke er aktive på området, sagde rapporten, at “de fleste respondenter mener, at en grossist-CBDC bør udstedes af centralbanken.”

Rapporten tilføjer, at ved at skabe en digital valuta, der er lig med værdien til standardenheden for fiat-valuta, kan en CBDC bidrage til at fjerne kreditrisikoen og “sikre stabiliteten af ​​symbolskens værdi.”

Når det er sagt, delte respondenterne også bekymringer om, hvorvidt distribueret ledgerteknologi (DLT) kan leve op til sit løfte på området, hvor blockchain ofte betegnes som en måde at øge effektiviteten i grænseoverskridende transaktioner såvel som at reducere omkostningerne.

“61% af centralbankerne sagde, at en blokchain måske ikke er nødvendig, da de observerede få effektivitetsgevinster under forsøg, da teknologien stadig er i tidlige udviklingsstadier,” siger rapporten.

I mellemtiden erklærer 76 procent af respondenterne, at de forbliver usikre, om “DLT vil kunne levere på sit løfte, især inden for områder som regulering”, siger rapporten.

Rapporten viser alle de eksisterende tilfælde, hvor centralbankerne tester forskellige projekter, der bruger DLT i grænseoverskridende transaktioner, som Project Jasper fra Canadas Bank og Bank of Thailand’s Project Khokha.

Det fremgik endvidere, at “ingen af ​​de undersøgte undersøgelser af centralbanken [DLT] omfattede muligheden for radikalt at revidere deres betalingssystemer i den nærmeste fremtid. De fleste er tilfredse med eksisterende RTGS-platforme i real-time bruttoafvikling,” tilføjede:

About Kryptoposten

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …