Iranske myndigheder lukker to krypto mining farme

Myndighederne i Iran har beslaglagt ca. 1.000 bitcoin minedrevne maskiner fra to overladte fabrikker, ifølge RadioFreeEurope.

Efter den 27 juni-handling sagde en talsmand for energiministeriet, at kryptovaluta-minedriften drev destabiliseringen af ​​el nettet og påvirker elektrisk adgang for husholdninger og virksomheder. Han advarede om, at regeringen vil fortsætte med at forfølge minedrift, der har spredt sig i de senere år.

Elektrisk forbrug i landet har spiked 7 procent, ifølge ministeren, der også sagde, at kraften til minedrift af en mønt svarede til den energi, der blev brugt af 24 boliger i et helt år.

Elektricitet er stærkt subventioneret i Iran, så omkostningerne ved at køre en “mining farm” er billige – så lavt som $ 0,006 per kilowatt-time. Teheranbaseret kryptoprojektion Areatak blev tidligere rapporteret at være på jagt efter udenlandsk kapital for at etablere “crypto mining farms” i hele Iran, selvom øvelsen er ulovlig.

Også kinesiske firmaer har etableret faciliteter i Iran, der bukker deres hjemlands image som et krypto mining hub.

Den iranske regering overvejer at fastsætte en særlig pris for den strøm , der anvendes af krypto miners, foreslået af Energiministeriet. Selvom i sin tale i går, fortalte talsmanden, at nogle krypto miners måtte finde deres kraft-sultne rigge i skoler og moskeer for at undgå at betale forsynings regninger.

Sikker havn?

En krympende økonomi og devalueringen af ​​den iranske virkelige har efter sigende ansporet borgere til at søge helligdommen i krypto aktiver.

“Mining af disse valutaer i Iran vil ikke kun forhindre penge i at forlade landet, det vil også skabe valuta under de vanskelige sanktions betingelser”, sagde Mohammad Shargi, leder af Irans Bitcoin Society, som IRNA tidligere nævnte måned.

Han foreslog også, at nogle iranere kunne bruge krypto som et middel til at omgå og undergrave de strenge sanktioner, der blev pålagt af USA, efter at den blev trukket tilbage fra kernekraftoverenskomsten i 2015 i maj sidste år.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

Euro UPeur, kryptoposten bitcoin blockchain

Krypto Cashback eksploderer

En verden af ​​kryptovaluta fortsætter med at udvikle sig og skabe innovative måder til almindelig …