En israelsk domstol har fastslået, at bitcoin er et aktiv og ikke en valuta og dermed underkastet kapitalgevinstskat (CGT).

Den centrale distrikts domstol har truffet afgørelsen i en sag, der involverer en blokchain startstifter og Israels skatte autoritet, som i sidste ende vandt beslutningen, rapporterede Globes tirsdag.

Grundlæggeren Noam Copel fra DAV.Network købte efter sigende bitcoins i 2011 og solgte dem i 2013 med et overskud på 8,27 millioner israelske nye shekels (2,29 millioner dollars). Han anklagede for retten, at bitcoin skal behandles som en fremmed valuta og ikke beskattes.

Skatte myndigheden hævdede derimod, at bitcoin ikke er en valuta, men et aktiv, og derfor bør overskud være ansvarlig for CGT.

Den præsidentlige dommer, Shmuel Bornstein, gjorde opmærksom på, at bitcoin som en krypto aktiver kunne ophøre med at eksistere og blive erstattet af en anden digital valuta. Derfor kan det ikke betragtes som en valuta, især til skattemæssige formål.

Som et resultat af kendelsen er Copel nu ansvarlig for skat på omkring 3 millioner NIS ($ 830,600) samt omkostninger på 30.000 NIS ($ 8.306), ifølge rapporten. Imidlertid kan Copel endnu appellere til Højesteret for en tilbagesendeles af beslutningen.

Med sin afgørelse har retten sidestille med den israelske regerings holdning, at bitcoin og andre krypto aktiver betragtes som skatteformål. I februar 2018 udstedte Skattemyndigheden en meddelelse om, at overskuddet fra krypto aktiver vil blive underlagt CGT til satser fra 20-25 procent.

På den anden side er enkeltpersoner minedrift eller handel med krypto aktiver i forbindelse med virksomheder ansvarlige for en 17 procent merværdiafgift ud over kapitalgevinstskat.