Jaguar Land Rover kan snart lade chauffører tjene belønninger i cryptocurrency for at dele deres data.

Bilproducent er i øjeblikket igang med testning af blokchain-teknologi, der gør det muligt for brugerne at sætte deres biler i stand til automatisk at rapportere vej forholds data, såsom trafikbelastning, til navigations udbydere eller lokale myndigheder og til gengæld modtage IOTA-tokens. Initiativet kommer via et partnerskab med det non-profit IOTA Foundation, sagde Jaguar Land Rover mandag.

Ved hjælp af “smart wallet” -teknologi kan cryptocurrency indtjeningen indløses for at købe kaffe eller betale vejafgifter, parkeringsafgifter og elektrisk opladning på farten, siger firmaet. Tegnebøger kan også suppleres ved hjælp af traditionelle betalings metoder.

Jaguar sagde, at dets biler ville være udstyret med internet af ting (IoT) sensorer til at levere data via IOTAs “Tangle” distribueret hovedbog, herunder meddelelser. Dette ville så blive sendt til de relevante by myndigheder. For eksempel kunne biler kommunikere, hvis et træ blokerede en vej eller en bilulykke var opstået, samt at give mere nøjagtige lokaliserede vejrrapporter

Piloten udføres af auto gigantens software engineering center i Shannon, Irland, som allerede har integreret teknologien til flere køretøjer, herunder Jaguar F-PACE og Range Rover Velar.

Software arkitekt Russell Vickers sagde:

“I fremtiden kunne en autoriseret bil køre sig selv til en ladestation, genoplade og betale, mens ejeren kunne vælge at deltage i delings økonomien – tjene belønninger ved at dele nyttige data som f.eks. Advarsel om andre biler i trafikpropper.”