Japan: Annoncerer Blockchain-baseret platform for handel

Japans nye energi- og industriel teknologiudviklingsorganisation (NEDO) arbejder på et blockchain-baseret dataudvekslingssystem for handelsbranchen.

NEDO, Japans største offentlige ledelses organisation, der fremmer forskning og udnyttelse af industri- og energiteknologier, er efter sigende at udvikle et blockchain-drevet projekt for at strømline infrastrukturen til handel informations udveksling.

Organisationen arbejder under instrukserne fra dets overordnede organ, økonomi-, handels- og industriministeriet (METI).

Projektet, der hedder “Udvikling af infrastrukturer til oprettelse af nye industrielle modeller, der nyder godt af IoT”, har til formål at etablere et infrastruktursystem, der vil digitalisere og forbedre processen med logistikdataudveksling mellem handelsenheder, såsom rederier, mægleroperatører, havnemyndigheder, banker og forsikringsselskaber.

Projektet har specifikt til formål at udforske et mere effektivt og præcist system til deling af data ved at erstatte de nuværende processer, der bruger papirbaserede medier eller PDF-filer. Ifølge den officielle pressemeddelelse kræver disse processer dyrt og tidskrævende manuel arbejde, såsom kontrol af fejl og overflødige dataindgange.

Oversigt over et nyt infrastruktursystem til handel informationssamarbejde. Kilde:METI

Blockchain-projektet fra NEDO er et joint venture, der gennemføres i samarbejde med Japans NTT Data, et af de største it-virksomheder i landet. Ifølge NTTs pressemeddelelse planlægger virksomheden også at introducere social implementering af den nye infrastrukturplatform i løbet af FY2019 for at øge den globale forsynings kæde.


About Kryptoposten

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …