Japan er skeptiske over for Libra

Japanske myndigheder undersøger virkningen af ​​Facebooks Libra stablecoin.

Per rapport har de japanske myndigheder oprettet en forbindelses konference, der har til opgave at undersøge virkningen af ​​Facebooks stable coin libra på pengepolitik og finansiel stabilitet. Konferencen vil efter sigende bestå af Bank of Japan, Finansministeriet og Finansinspektionen og er allerede begyndt at mødes i denne uge.

Rapporten hævder, at formålet med den ny oprettede gruppe er at koordinere politikker, som vil tage fat på konsekvenserne af Libras implementering på regulering, skat, pengepolitik og betalings afvikling.

Uspecificeret embedsmænd bemærkede angiveligt, at de håber, at flere skatte- og finansielle tilsynsmyndigheden vil blive med i gruppen, da de har stor indflydelse fra Facebooks projekt. Japan har taget initiativet forud for det kommende møde mellem G7-finansministrene i Chantilly i Frankrig den 17.-18. Juli.

Som Kryptoposten rapporterede i slutningen af ​​juni, oprettede Frankrig en G7-taskforce for at undersøge, hvordan centralbankerne kan regulere krypto valuta som Libra i forventning om det samme topmøde.

Det er ikke kun regulatorer, der bekymrer sig om Libra. I går brød news at Ethereums medstifter Mihai Alisie er bekymret for, at Facebook forsøger at hoodwink regulatorer til at godkende en centraliseret “krypto valuta”.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …