Japans National Police Agency (NPA) er at finansiere udvikling af ny software til at spore enkeltpersoner bag ulovlige kryptotransaktioner.

Ifølge en nyhedsrapport fra NHK i torsdag vil NPA budgettere 35 millioner yen (315.000 dollar) i 2019 for at finansiere oprettelsen af ​​den teknologiske produktudvikling af software til den private sektor. NPA’en sagde, at softwaren vil spore strømmen af ​​blockchain-transaktioner, der er markeret som mistænkelige og “visualisere og lokalisere” de personer, der sender eller modtager cryptocurrency.

Indsatsen kommer tilsyneladende som svar på det stigende antal mistænkte kriminalsager i Japan, der involverer cryptocurrency. I betragtning af anonymiteten af ​​blockchain-transaktioner står politistyrkerne i landet over for vanskeligheder, når de gennemfører yderligere undersøgelser. I begyndelsen af ​​året meddelte NPA, at det havde modtaget 669 rapporter om mistænkt hvidvaskning af penge fra japanske kryptobørser i løbet af kun otte måneder af 2017, som rapporteret.

Ifølge en årlig rapport, der blev afsløret af agenturet i marts, stjal hackere mindst $ 6,2 mio. Værd for cryptocurrency fra japanske brugeres udveksling og tegnebogs konti i 2017. Cryptocurrency-industrien i Japan tog også et skud i januar, efter at Coincheck-udvekslingen rapporterede om en 520 mio. Hack, hvilket førte til opfordringer fra reguleringsmyndighederne til at gennemføre bedre kryptering af hvidvaskning af penge og sikkerhedsforanstaltninger.