En japansk by regering er blevet en af ​​de første i landet for at have testet et blockchain-baseret system, der gør det muligt for beboere at stemme for at vælge byudviklingsprogrammer.

Tsukubas regering, en by kendt for sin rolle i videnskabelig udvikling siden 1960’erne, afsluttede blokchaintesten den 28. august med 119 stemmer samlet, ifølge en nyhedsrapport fra Japan Times på søndag.

Teknologien blev brugt til at vælge, hvad der hedder sociale bidrags projekter fra en pulje af forslag, der fokuserer på teknologiapplikationer, herunder internettet af ting og kunstig intelligens baseret på regeringens hjemmeside. Rapporten sagde, at systemet integrerer en identitetsverifikationsmaskine med et decentralt netværk. Efter at have lagt et id-kort på maskinen til verifikation, valgte vælgere at vælge deres foretrukne programmer.

Systemet krypterede og lagrede yderligere data fra deres afstemninger via det manipulations sikrede distribuerede netværk. “Jeg havde troet, at det ville indebære mere komplicerede procedurer, men jeg fandt ud af, at det var minimalt og nemt,” sagde Tsukubas borgmester Tatsuo Igarashi, efter at han også stemte via systemet.

En rapport fra Jiji-nyhedsbureauet lørdag sagde, at hvis ansøgningen viser sig vellykket efter yderligere gennemgang, forventer den lokale regering at udvide tjenesten til beboere, der bor i bjergområder, fjerntliggende øer og fremmede lande.

Testen er den seneste instans, hvor regeringerne har vendt sig til distribueret ledgerteknologi til støbning og sikring af stemmesedler. Som tidligere rapporteret er den amerikanske delstat West Virginia også indstillet til at vedtage en blockchainbaseret ansøgning over hele landet for at hjælpe fraværende vælgerne fra det militærbaserede udenlands for at stemme eksternt i valget i november. I marts lancerede den kommunale regering i Ruslands nationale hovedstad Moskva Digital Home, en tjeneste, der gør det muligt for residenter i højhuse at stemme elektronisk om spørgsmål som om at opgradere aspekter af bygninger eller ansætte nye administrations selskaber.