Japansk e-handelsgigant Rakuten køber cryptocurrency exchange

Japansk e-handelsgigant Rakuten planlægger et andet skridt ind i cryptocurrency-industrien med erhvervelsen af ​​en lokal bitcoin-udveksling. Selskabet sagde i en meddelelse, at den har inked en aktieoverdragelsesaftale for 100 procent af en børs kaldet Everybody’s Bitcoin på fredag.

Købet synes at koste firmaet 265 millioner yen eller 2,4 millioner dollar, når det går igennem den 1. oktober. Forklaringen på flytningen sagde Rakuten, at den mener, at “rollen som cryptocurrency-baserede betalinger i e-handel, offline-detailhandel og P2P-betalinger vil vokse i fremtiden”, tilføjer

“For at give cryptocurrency betalingsmetoder problemfrit, mener vi, at det er nødvendigt for os at levere en kryptokurrencyudvekslingsfunktion.”

Endvidere anførte firmaet, at overtagelsen er som svar på krav fra et stigende antal udenlandske valutakunder på sin værdipapirvirksomhedsarm, der har opfordret til udbud af en cryptocurrencyvekslingstjeneste.

Everybody’s Bitcoin blev lanceret i marts 2017 og er en af ​​de mange ulicenserede kryptoudvekslinger i Japan, der blev undersøgt af Japans Financial Services Agency efter Coincheck hack i januar, da regulatoren søgte forretnings- og sikkerheds forbedringer.

Med den planlagte overtagelse tilstræber Rakuten at bistå udvekslingen med at forbedre sine interne systemer for at imødekomme regulatorens krav til opnåelse af en licens. Ifølge dagens meddelelse rapporterede alles Bitcoin et nettotab på omkring $ 444.000 i regnskabsåret sluttede 30. marts 2018.

Overagelsesaftalen følger en tidligere rapport, at Rakuten også planlægger at lancere sin egen cryptocurrency som en måde at hjælpe koncernen med at udbygge sin globale brugerbase. E-handels firmaet begyndte først at acceptere bitcoin betalinger i 2015, da det integrerede sin amerikanske hjemmeside med bitcoin betalings processor Bitnet.

Kilde Coindesk

About Kryptoposten

Check Also

russiske hackere Tredje sagsøgt

Russiske hackere bag det største tyveri af digital valuta nogensinde

Russiske hackere, kan være de dårlige skuespillere bag sandsynligvis den største tyveri nogensinde fra en …