Japansk IT gigantisk GMO Internet har netop rapporteret et driftsunderskud på 1,36 milliarder yen, eller omkring $ 11,75 millioner, for dets cryptocurrency forretning sidste år.

Virksomheden offentliggjorde sine finansielle resultater for regnskabsåret 2018 på tirsdag og sagde, at dets samlede krypto segment, herunder udveksling og minedrift, udgjorde 74,51 mio. USD i nettoomsætningen i 2018.

Mens udvekslings virksomheden formåede at vinde næsten 7 mio. USD sidste år, fortsatte rentabiliteten af ​​GMO’s minedrift at falde hele året og registrerede 18,3 mio. USD i det samlede tab. Og Q4 2018 oplevede det største tab for krypto-minedrift, hvilket tegnede sig for 60 procent af GMO’s årlige tab i denne enhed.

Endvidere anførte GMO i årsrapporten, at årets tab ikke indeholdt et “ekstraordinært tab” på 35,3 mia. Yen (eller 319,23 mia. USD) i sin cryptocurrency minedrift.

Tilbage i december sagde GMO, at det ville optage et ekstraordinært tab, der består af nedskrivninger og tab ved overførsel af tilgodehavender, da den ophørte med at fremstille og sælge krypto efter et år med bearish markeds forhold.

Til dette formål meddelte GMO også en politikændring for sin krypto-mine-virksomhed, herunder flytning til et nyt minedriftcenter. Det skyldes, at min “mine dele ikke voksede som forventet på grund af stigningen i den globale hashrate”, et massivt fald i bitcoin-prisen sidste år og køb af “dyre minedrifts maskiner fra andre producenter, hvilket førte til lavere rentabilitet .”

Som sådan planlægger virksomheden nu at flytte til en ny ikke-frigivet region inden udgangen af ​​dette år, hvilket vil gøre det muligt at få en billigere strømforsyning.

“El-omkostningerne på den nye placering, som er fortrolige, er mindre end halvdelen af ​​den i Nordeuropa, som er 7-8 cent per kWh inklusive driftsomkostninger. Vi mener, at flytningen vil påvirke vores indtjening i sommer, siger GMO.

Med hensyn til sine planer om at lancere en yen-pegged stablecoin kaldet GMO Japanese Yen eller GYEN, firmaet sagde det er på rette spor og har til formål at lancere det senere i år på oversøiske markeder.

Firmaet annoncerede oprindeligt i oktober om sin stablecoin udsetdelsesplan, der tager sigte på at komme ind i blockchain remittance og afviklings virksomheden.