Japanske skatte myndigheder planlægger at gribe ind på underrapportering af krypto valuta baseret overskud.

Ifølge en rapport fra Asahi Shimbun om onsdagen, har avisens kilder sagt, at større krypto aktiv-transaktioner kunne spores i et forsøg på at identificere handler, der ikke erklæres for skattemæssige formål.

Det potentielle skridt er blevet fremkaldt af konstateringen af, at omkring 50 erhvervsdrivende og 30 firmaer i Japan ikke havde angivet krypto valuta indtægter på over 10 milliarder yen (92,3 millioner dollars) i de sidste par år, siger kilderne.

Niveauet for japanske skatte unddragelses underrapportering skyldes sandsynligvis den høje sats, hvor krypto aktiv beskattes. Klassificeret som “diverse indtægter” krypto gevinster med op til 55 procent. Til sammenligning beskattes indtjeningen fra handels lagre med 20 procent.

Ifølge rapporten anmodede et efterforsknings hold på Tokyo Regional Taxation Bureau nogle krypto institutter om at indsende klientens transaktions data i 2018, så det kunne opbygge en liste over konti, der gav en betydelig indtjening

Det, sammen med data indsamlet af andre regionale skatte kontorer omkring Japan, foreslog myndighederne, at handlende med omkring 7 milliarder yen (9,26 millioner dollars) af denne indkomst havde forsøgt at skjule det for skattemæssige formål.

Som sådan siger Asahi Shimbun, at skatte myndighederne kan indgive kriminelle klager over skatte unddragelse mod erhvervsdrivende, der skjuler større indkomster eller beskæftigede ulovlige, betyder at gøre det.