Japanske regulatorer bliver urolige over Facebooks Libra

Japans centralbank har sluttet sig til regulatorerne over hele verden og udtrykker bekymringer over de potentielle risici, der er forbundet med Facebooks Libra Cryptocurrency-projekt.

En rapport fra Nikkei Asian Review på onsdag indikerer, at Bank of Japan (BoJ) har bekymringer over, at Libra – en planlagt krypto valuta støttet af et omfang med fiat-valutaer og statspapirer – vil være svært at regulere og kunne medføre risiko for det finansielle system.

Nikkei citeret som unavngivet embedsmand fra BoJ som for nylig sagde:

“Det vil flytte penge til en helt virtuel verden, så det er helt anderledes end andre former for digital betaling.”

Rapporten antyder, at Facebook ved at forbinde Libra til mere end en national valuta, kan Facebook forsøge at undgå unødig kontrol fra en enkelt nations regulatorer.

Bank of Japans guvernør, Haruhiko Kuroda, har sagt, at han har til hensigt at “holde øje med” om, hvorvidt krypto værdier generelt kunne vedtages som betalingsmiddel, og hvordan eksisterende finansielle og betalings systemer kan blive påvirket.

Rapporten siger endvidere, at som Libra-brugere trækker penge for at købe token fra regionale banker, vil Facebook sandsynligvis placere disse reservefonde i Japans større banker, hvilket resulterer i en strømning væk fra flere mindre institutioner.

En stigning i efterspørgslen efter statspapirer som følge af Libra kunne også se renten falde, sagde Nikkei, hvilket tyder på, at begge disse faktorer kunne skade Japans finansielle stabilitet.

En BoJ-tjenestemand har endvidere foreslået, at Facebooks kryptoprojekt ville være “piggybacking gratis på et finansielt system, der kræver store omkostninger.” Virksomheden ville effektivt drive Libra ved hjælp af finansielle institutioner, der skal bruge store beløb på blot at tilbageholde klager.

I USA har lignende frygt opfordret lovgivere til at opfordre til Facebook til at fryse projektet, indtil det kan vurderes korrekt.

Demokrater fra USA’s Repræsentanternes Hus skrev et åbent brev til Facebook tirsdag, der beskriver bekymringer med Facebooks track record, et godt som potentialet for libra at fungere som et nyt globalt valutasystem.

“Det ser ud til, at disse produkter kan låne sig til et helt nyt globalt finansielt system, der er baseret på Schweiz og har til hensigt at konkurrere med den amerikanske pengepolitik og dollaren. Dette rejser alvorlig beskyttelse af privatlivet fred, handel, national sikkerhed og pengepolitiske bekymringer for ikke kun Facebooks over 2 milliarder brugere, men også for investorer, forbrugere og den globale globale økonomi, “skriver lovgiverne.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …