Kinas internet censur agentur har godkendt et sæt regler for blockchain tjenesteydere i landet, der træder i kraft i midten af ​​februar.

Cyberspace Administration of China (CAC) offentliggjorde sin nye “forordning for administration af Blockchain Information Services” på torsdag og definerede blockchain informationstjenesteudbydere som “enheder eller noder”, der tilbyder informations tjenester til offentligheden ved hjælp af blockchain-teknologi via stationære websteder eller mobilapps. Reglerne bliver officielle den 15. februar ifølge udgivelsen.

Blandt de 23 artikler, der er anført i dokumentet, kræver en, at blockchain-udbydere skal registrere sig hos CAC inden for 10 arbejdsdage efter at de har udbudt tjenester til offentligheden.

Agenturet mandat også, at blockchain-opstart skal registrere deres navne, servicetyper, industrifelter og serveradresser. Endvidere forbyder det startups fra at bruge blockchain teknologi til at “producere, duplikere, offentliggøre og formidle” information eller indhold, der er forbudt i kinesisk lovgivning.

Hvis blockchain startups ikke overholder reglerne, sagde CAC, at det først ville udstede en advarsel, mens manglende handling inden for den angivne tidslinje ville medføre en bøde på fra 5.000 yuan ($ 737) til 30.000 yuan (4.422 dollars), afhængigt af lovovertrædelsen .

CAC’s første udkast til regler i oktober sidste år. På det tidspunkt anbefalede en af ​​artiklerne også, at blockchain-opstart, der opererer inden for områder som nyheds rapportering, udgivelse, uddannelse og medicinalindustrien, også skal indhente licenser fra relevante myndigheder forud for registrering hos CAC. De endelige regler har helt faldet denne artikel.

Tidligere har blockchain-teknologien været udnyttet til at omgå Kinas strenge internetcensur – ofte kaldet “The Great Firewall.” For eksempel, som en del af #Metoo-bevægelsen og en nylig farmaceutisk skandale i landet, sendte enkeltpersoner information om ethereum blockchain for at undgå censur.