Kina med rekord handelsoverskud med USA

Kinas månedlige handelsoverskud med USA ramte en rekordhøjhed på næsten 29 mia. USD (22 mia. Kr.) I juni, da eksporten til Amerika forblev stærk.

Tallene kommer en uge efter, at handelskriget mellem de to begyndte, hvor USA indførte takster på 34 mia. Kr. Kinesiske varer og Kina hævder. I denne uge truede Washington med at indføre 10% takster på yderligere 200 mia. USD af kinesisk import.

Analytikere forventer at se virkningerne af taksterne i juli tal.

“Vi forventer, at handelsnumrene for juli vil skuffe, da det var den første runde af amerikanske takster i kraft,” siger Amy Zhuang, analytiker fra Kina hos Nordea Bank i Singapore. “Vi forventer ikke et spring, fordi disse takster kun målte 34 milliarder dollar værd af varer, der er forholdsvis små sammenlignet med Kinas samlede handel”, sagde hun.

I årets første halvår steg Kinas eksport til USA med 13,6% fra året før, mens importen fra USA steg med 11,8%. Dets handelsoverskud i USA i samme periode var 133,76 mia. USD, op fra 117,51 mia. USD sidste år.

Hvordan USA fører sin handelskrig med Kina

Kina ‘chokeret’ af amerikanske handlinger i handels skaden. Som verdens største eksportør har Kina truet retfærdighedsforanstaltninger mod taksterne og lovet at indgive klage til Verdenshandelsorganisationen.

Den amerikanske præsident Donald Trump havde allerede truet med at pålægge yderligere takster, hvis Kina – verdens største eksportør – hævder. Mens Kina fortsat nyder godt af en stærk global efterspørgsel efter sine varer for nu, har de stigende handelsspændinger med USA potentialet til at skade begge sider.

Amy Zhuang har advaret om, at der kunne være bankpåvirkninger, hvis USA fortsætter med sit forslag om en ny toldrunde på 200 mia. USD af kinesiske varer.

“Ikke kun vil kinesiske eksportører lide, men også amerikanske forbrugere,”. “Målretning af en så stor mængde basale forbrugere vil uundgåeligt påvirke amerikansk inflation.”

Ingen let gevinst

Andre siger, at de seneste data viser, hvor svært det vil være for USA at vinde handelskrigen og argumenterer for, at amerikanerne ønsker at købe kinesiske produkter. David Kuo, administrerende direktør for Motley Fool Singapore, sagde: “Amerikanske takster vil øge omkostningerne ved import fra Kina, men det er usandsynligt, at de helt vil afholde amerikanske forbrugere”.

Men han sagde, at Kina har en anden mulighed – Beijing kunne reducere virkningen af ​​amerikanske takster på eksportører ved at devaluere yuanen for at gøre sine varer billigere for amerikanske forbrugere. En lavere yuan ville dog gøre det dyrere for Kina at importere amerikanske varer.

Måske det hele nok skal gå alligevel, og denne handelskrig, ikke er så slem som forventet?.

About Kryptoposten

Check Also

bitcoin nyheder

Bitcoin falder, Guld stiger

Hen over den seneste periode, er det blevet tydeligt, at se at Bitcoin investorer flygter. …