Kina rets forfølger 98 for pyramide scheme for 2 milliarder dollars

Anklagere i Kina har anklaget en sidste fire mistænkte på næsten 100, der siges at være involveret i en påstået pyramideordning på 2 milliarder dollar.

Ifølge en pressemeddelelse fra Supreme People’s Procuratorate udstedt onsdag har en lokal anklagemyndighed i Hunan-provinsen opkrævet de fire personer som en del af en bredere nedbrydning af “Weika Coin” – det kinesiske navn for OneCoin, en påstået krypto-investeringsordning, der har set globale retshåndhævende myndigheder lancere undersøgelser og udstede advarsler og bøder.

Rapporten indikerer, at den juridiske proces iværksat i september 2017 og er blevet gennemført i tre faser, som i alt har set 98 mistænkte retsforfulgt for angiveligt at bedrage investorer på tværs af over 20 provinser i Kina. Et nummer er blevet dømt med op til fire år i fængsel og / eller bøder, der spænder fra 10.000-500.000 renminbi ($ 1.565 – $ 783.000). Anklageren sagde ifølge rapporten, at ordningen hidtil har udviklet 140 medlemskabslag på tværs af syv hovedpyramider i Kina og involveret op til 2 millioner ofre.

Mængden af ​​kapital, der modtages fra investorer, er så høj som 15 milliarder yuan (omkring 2 milliarder dollars), ifølge rapporten. Næsten 1,7 milliarder yuan ($ 266 millioner) er blevet geninddrevet. Som tidligere rapporteret, er OneCoin cryptocurrency Investment Scheme, der blev grundlagt af en person, der hedder Ruja Ignatova, blevet undersøgt af politiet i en række lande over mistanker om, at ordningen er svigagtig. Kampagner af ordningen i Italien er også blevet bødet i millioner af euro.

Myndighederne i Indien har også flyttet til at arrestere mistænkte i forbindelse med ordningen i april sidste år og efterfølgende anlagt anklager mod Ignatova i juli. Senest har den bulgarske særlige anklagemyndighed været sammen med modparter i Europa og Amerika for at undersøge ordningen.

About Kryptoposten

Check Also

Hardware wallet, hvad er det?

Hardware Wallet Sikkerhed er noget af det vigtigste når det kommer til at opbevare sine …