Anklagere i Kina har anklaget en sidste fire mistænkte på næsten 100, der siges at være involveret i en påstået pyramideordning på 2 milliarder dollar.

Ifølge en pressemeddelelse fra Supreme People’s Procuratorate udstedt onsdag har en lokal anklagemyndighed i Hunan-provinsen opkrævet de fire personer som en del af en bredere nedbrydning af “Weika Coin” – det kinesiske navn for OneCoin, en påstået krypto-investeringsordning, der har set globale retshåndhævende myndigheder lancere undersøgelser og udstede advarsler og bøder.

Rapporten indikerer, at den juridiske proces iværksat i september 2017 og er blevet gennemført i tre faser, som i alt har set 98 mistænkte retsforfulgt for angiveligt at bedrage investorer på tværs af over 20 provinser i Kina. Et nummer er blevet dømt med op til fire år i fængsel og / eller bøder, der spænder fra 10.000-500.000 renminbi ($ 1.565 – $ 783.000). Anklageren sagde ifølge rapporten, at ordningen hidtil har udviklet 140 medlemskabslag på tværs af syv hovedpyramider i Kina og involveret op til 2 millioner ofre.

Mængden af ​​kapital, der modtages fra investorer, er så høj som 15 milliarder yuan (omkring 2 milliarder dollars), ifølge rapporten. Næsten 1,7 milliarder yuan ($ 266 millioner) er blevet geninddrevet. Som tidligere rapporteret, er OneCoin cryptocurrency Investment Scheme, der blev grundlagt af en person, der hedder Ruja Ignatova, blevet undersøgt af politiet i en række lande over mistanker om, at ordningen er svigagtig. Kampagner af ordningen i Italien er også blevet bødet i millioner af euro.

Myndighederne i Indien har også flyttet til at arrestere mistænkte i forbindelse med ordningen i april sidste år og efterfølgende anlagt anklager mod Ignatova i juli. Senest har den bulgarske særlige anklagemyndighed været sammen med modparter i Europa og Amerika for at undersøge ordningen.