Kinas internet-censurbureau regulering i blockchain

Kinas internet-censurbureau på topniveau har udtalt, hvordan det planlægger at regulere blockchain-relaterede tjenesteudbydere i landet.

Cyberspace Administration of China (CAC) offentliggjorde fredag ​​en udkast til politik, kaldet “Forordningen for administration af Blockchain Information Services” og søger nu offentlig feedback, inden den træder i kraft.

Reglerne, hvis de vedtages, ville gælde for enhver Kina-baseret enhed, der betragtes som en blockchain informationstjenesteudbyder, og ville repræsentere et af landets første lovgivnings rammer, der er udarbejdet specifikt for blockchain-industrien.

I udkastet definerer CAC blockchain informationstjenesteudbydere som “enheder eller noder”, der tilbyder informationstjeneste til offentligheden – “både institutioner og enkeltpersoner” – ved hjælp af blockchain-teknologi via stationære websteder eller mobilapps.

Blandt de 23 artikler, der foreslås i udkastet, kræver man, at blockchain-udbydere skal registrere sig hos agenturet inden for 10 dage efter at de har udbudt tjenester til offentligheden.

Det foreslåede udkast bestiller også, at blockchain startups skal registrere deres navne, servicetyper, industrifelter og serveradresser med CAC. Disse oplysninger vil blive offentligt tilgængelige, og CAC vil foretage vurderinger hvert år.

Selv om agenturet ikke klart angiver, hvilke typer blokchain-opstart falder ind under definitionen, har nogle industrieksperter i Kina sagt, at de foreslåede regler kunne have indflydelse på “supernodes” af visse blockchain-netværk.

Jiang Zhuo’er, grundlægger af BTC.TOP minedriftspoolen, offentliggjorde sine synspunkter om udkastet i weekenden og sagde:

 

“For eksempel drives hver af de 21 supernoder i EOS-netværket af en virksomhed eller en person. Som sådan skal de være fuldt kompatible [med denne regel].”

Også i udkastet til regler skal blockchain-udbydere på visse højt regulerede felter i landet, såsom nyheds rapportering, udgivelse, uddannelse og medicinalindustrien, også få tilladelser fra relevante myndigheder forud for registrering hos CAC.

Endvidere ville tjenesteudbydere ikke tillade at anvende blockchain-teknologi til at “producere, duplikere, offentliggøre og formidle” information eller indhold, der er forbudt i henhold til kinesiske love.

I fortiden er blockchain-teknologien blevet brugt til at omgå Kinas tungt handede internetcensur – ofte kaldet “The Great Firewall”. For eksempel, som en del af #Metoo-bevægelsen og en nylig farmaceutisk skandale i landet, har enkeltpersoner indsendt oplysninger om ethereum-blokkæden, hvor det ikke kan censureres.

En anden foreslået artikel i udkastet kræver også, at blockchain-informationstjenesteudbydere håndhæver know-your-customer-foranstaltninger (KYC) ved at indsamle brugernes nationale identifikationsnumre eller mobiltelefonnumre.

“Tjenesteudbydere skal lagre loggene og indholdet, der udgives af brugere af deres blockchain-tjenester i seks måneder og give disse oplysninger til retshåndhævende myndigheder, når det er nødvendigt”, siger udkastspolitikken.

Offentligheden har nu indtil 2. november at indsende nogen feedback, før udkastet til politik tager det næste skridt mod at blive officiel politik.

About Kryptoposten

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …