Kinesisk by lancerer kryptovaluta fond på $1 mia

En anden kinesisk by lancerer en fond på over $ 1 mia. For at understøtte udviklingen af ​​blockchain-fokuserede virksomheder.

Distriktsregeringen i det nye Jiangbei-område i Nanjing-byen annoncerede planen om at lancere den 10-mia. Yuan (omkring 1,4 mia. USD) blockchain-fond sidste fredag. Projektet finansieres gennem et offentlig-privat partnerskab, ifølge en rapport fra Xinhua News Agency.

Yuandao Capital – en fond lanceret af Yuan Dao, formand for en blockchain industry alliance etableret af top kinesiske akademiske institutioner – vil deltage som en partner af blockchain fond. Den anden partner er Jolmo Investment Management, et offentligt børsnoteret venturekapitalfirma med hjemsted i Nanjing.

Nanjing-regeringen vil bidrage med 30 procent af det samlede beløb som vejledende fond, mens de øvrige 70 procent kommer fra den private sektor, viser en anden lokal nyhedsrapport.

30% af fonden vil fokusere på start-up-blockchain startups samt innovationer fra akademiske institutioner i Kina; 40 procent vil blive allokeret til traditionelle industrivirksomheder, der ønsker at vedtage blockchain teknologi; og resten vil blive brugt til at “diskret” finansiere kryptovaluta projekter, udtalte rapporten.

Indsatsen følger efter, at de kommunale regeringer i de kinesiske byer Hangzhou og Shenzhen begge har lanceret blockchain-dedikeret fonde på henholdsvis 1,6 milliarder dollar og 80 millioner dollars.

Nanjings plan kommer også som præsident Xi Jinping, og statsrådet er begge udtryk for støtte til blockchain-udvikling. Xi understregede især blokchain som et økonomisk “gennembrud” for første gang i sine bemærkninger til en gruppe videnskabsmand i maj.

About Kryptoposten

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …