Kinesisk Universitet foreslår at administrere webdomæner på en blockchain

Et stort kinesisk universitet foreslår blockchain-teknologi som en bedre måde at styre web-domænenavne på.

Ifølge en patentansøgning, der blev offentliggjort torsdag af US Patent and Trademark Office, undersøger Shenzhen Graduate School ved Peking University, hvordan et “consortium blockchain” kan forbedre sikkerheden og effektiviteten i håndtering af topdomæneområder (TLD’er) Selvom det nuværende standard internet domænenavnsystem allerede er baseret på et distribueret system, er der “tekniske problemer”, som holdet hævder.

For eksempel er den nuværende distribution af rodnavneservere ujævnt over hele verden. Som følge heraf hedder arkiveringen:

“Internetbrugere i Asien har en betydeligt langsommere domænenavnsopløsningshastighed end brugere i Nordamerika, og når en rodnavneserver i Asien virker, påvirkes mere end 20 millioner internetbrugernes anmodninger om domænenavnsopløsning. Det resulterer også i en signifikant lavere pålidelig hed i asiatisk domænenavn resolution. “

Da blockchain “opfindelse” deler data på en “offentlig og uforanderlig måde”, siger “betroede agenturer og endda enkeltpersoner adgang til informationer om blockchain og opbygge en tilsvarende frøfildatabase for at gemme kortlægningsrelationerne mellem topniveau og sub -domænenavnsystem.

” Som følge heraf kan alle regioner oprette domænenavneservere i overensstemmelse med deres virkelige behov “for at sikre hurtig Internetadgang uden at være begrænset af andre institutioner.” Det foreslåede system adskiller også domænenavnesystemet i to lag, der hver svarer til et underdomænenavnsystem, det fortsætter.

Hvordan subdomæne systemet er designet er besluttet af indehaveren af ​​TLD. “Derfor,” arkiverings staten “, kan underdomænenavnsystemet udformes som enten centraliseret system eller decentraliseret system i overensstemmelse med institutionernes ønsker.” En yderligere påstået fordel er, at der ikke kan være et “konsortium eller en lille gruppe”, der er baseret på et system med distribuerede noder, der kan styre hele processen.

Mens cryptocurrency er potentielt tilbøjelig til, hvad der kaldes et angreb på 51 procent (hvor en enhed, der kontrollerer mere end halvdelen af ​​netværket, kan omskrive transaktioner i deres favør), kun at tillade “tillid til” noder betyder den mekanisme, hvorved minearbejdere Sikre et netværk “er ikke påkrævet”, siger arkiveringen.

Holdet supplerer systemet yderligere som “helt kompatibelt med det eksisterende internet.” Mens en “mere koncis og effektiv konsensusmekanisme” bringer sikkerhed og pålidelighed, og en lagdelt struktur “sikrer effektiviteten og bærbarheden af ​​systemet.”


About Kryptoposten

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …