Kongressen er sat til at holde ikke en, men to separate høringer relateret til kryptovaluta på onsdag.

I sidste uge rapporterede vi at House Committee on Financial Services vil samle denne uge for at diskutere emnet, med denne særlige høring indhente spørgsmålet om krypto som en ny form for penge.

Et memo, der blev offentliggjort siden den første nyhed, skyldes især, at medlemmerne vil undersøge “i hvilket omfang den amerikanske regering bør overveje kryptovaluta som penge og potentielle indenlandske og globale anvendelser til kryptovaluta.”

Samme dag afholder landbrugsudvalget en høring med titlen “Kryptovaluta: Oversight of New Assets in the Digital Age.” I en redegørelse forklarede formanden Michael Conaway, at høringen søger at “kaste lys over løftet om digitale aktiver og de regulatoriske udfordringer, der står over for denne nye aktivklasse.” Det er en bemærkelsesværdig erklæring, hvori det erklæres, at i det mindste nogle i den amerikanske nationallovgiver er af den opfattelse, at kryptovaluta udgør en ny form for aktiv.

“Vores udvalg har en stor interesse i at fremme stærke markeder for varer af alle typer, herunder dem der kommer op gennem ny teknologi,” tilføjede Conaway. Høringerne repræsenterer sammen en dobbelt-header af slags,  begge høringer vil blive live-streamet fra Capitol Hill, Washington, DC. Landbrugsudvalgets høring finder sted kl. 10:00 EST, mens høring af Finansielle Tjenesteudvalg finder sted kl. 14.00. EST. Ifølge udtalelsen fra Financial Services Committee er de vidner, der skal vises: Dr. Rodney Garratt fra University of California Santa Barbara; Dr. Norbert Michel of the Heritage Foundation’s Center for Data Analysis; Dr. Eswar Prasad, en senior fyr på Brookings Institution; og Mr. Alex Pollock, en senior fyr for R Street Institute.

Kilde Coindesk