Den gennemsnitlige Bitcoin udbetaling for ransomware-angreb steg dramatisk i første kvartal af 2019, ifølge en virksomhed, der hjælper ofre med at betale løsladelser.

Coveware sagde i sin kvartals rapport, at i gennemsnit i fjerde kvartal sidste år var det gennemsnitlige løsesum på 6.733 dollar, skudt det op med 89 procent til 12.762 dollar i de første tre måneder af 2019.

Den hurtige stigning i krypto kræves kommer takket være den stigende forekomst af dyrere stammer af ransomware – som krypterer ofrenes filer og kræver en betaling i krypto aktiver for at låse dem op – såsom Ryuk, Bitpaymer og Iencrypt, ifølge firmaet.

“Disse typer af ransomware bruges overvejende til målrettede målrettede angreb på større virksomhedsmål,” sagde Coveware.

Ryuk ransomware stammen har især skudt op i udbredelsen. I henholdsvis første og andet kvartal holdt Dharma og Crysis deres ledende positioner på markedsandelstabellen (nedenfor), mens Ryuk nu er på tredjepladsen. Det er en bemærkelsesværdig stigning, da det ikke var en top-three placer i det foregående kvartal.

Ryuk målretter også større organisationer end andre varianter, siger rapporten. Ikke kun det, men det kræver meget højere lønsum. For eksempel kræver Dharma et gennemsnits krav på $9.742, mens Ryuk kræver gennemsnitligt $286.556.

Bitcoin er stadig, og vil sandsynligvis fortsætte med at være den mest populære cryptocurrency krævet af dårlige aktører, der implementerer ransomware, tilføjer Coveware, selvom privatlivsmønter som dash udgør omkring 2 procent af kravene.