To krypto firmaer fusionerer i et forsøg på at gøre krypto forvaltningen lettere for institutionelle spillere.

CoinVantage, tidligere datterselskab af regnskabs firmaet MG Stover, går sammen med Picks & Shovels, en leverandør af værktøjer til krypto investorer, til at blive en ny enhed kendt som Interchange. Det nye selskab med otte personer indeholder softwareprodukter, der i første omgang vil servicere over 100 kunder, herunder fondadministratorer, hedgefonde og digitale udvekslinger.

Front- og back-office-systemer til styring af kryptotillæg er et unsexy, men muligvis lukrativt hjørne af blockchain-industrien, da flere finansielle institutioner marcherer ind i rummet. Det er her, hvor Interchange siger, at det vil have en stærkere softwareprodukt i forhold til sine konkurrenter.

“Vi har arbejdet meget flittigt, og nu har vi disse partnere, der skal katapulere vores viden og yde ekspertise, der er meget sjælden,” sagde Picks & Shovels medstifter og CEO Matt Galligan til CoinDesk.

CoinVantage var et datterselskab af MG Stover frem til fredags annoncerede fusion. MG Stover er en tidlig aktør i cryptocurrency management, der er blandt de første virksomheder til at levere tjenester til digitale aktivfonde allerede i 2014. CoinVantage blev lanceret som et datterselskab MG Stover i november 2017.

Picks & Shovels blev grundlagt af Galligan, Dan Held og Clark Moody. Mens Galligan tidligere havde lanceret tech startups i medierne (Circa) og sociale (Socialthing) arenaer, er Held og Moody langtids-cryptocurrency veteraner.

Hvad angår fremdriften bag institutionel krypto, siger Galligan, at det går som om fredags fusion kan udgøre en tendens til 2019.

“Jeg tror, ​​at der vil være et generelt tema omkring at gøre deltagelse i denne aktivklasse lettere for institutioner,” sagde han. “Portefølje regnskab og rapportering er en nødvendig funktion uanset markedets tilstand.”

Galligan afviste at dele de økonomiske vilkår for aftalen. Stover vil forblive som administrerende direktør for MG Stover og blive medlem af bestyrelsen for det nye selskab. Udveksling bliver den valgte software platform til MG Stover, ifølge en virksomhedsopgørelse.

Galligan siger, at Interchange – som er fuldt distribueret, men med kontorer i San Francisco, New York og Denver – arbejder aktivt for ingeniører.