Kryptovaluta handlere kan have deres øjne på en anden slags diagram denne uge.

Det skyldes, at fredag ​​den 27. juli er den dato, at bitcoin futures kontrakter tilbydes af derivater kæmpe CME Group er planlagt at udløbe. Et finansielt produkt, der lader institutioner og professionelle forhandlere lange eller korte krypto-aktivitet (væddemål på fremtidens præstationer), viser historien, at prisen på bitcoin falder 7,89 procent i gennemsnit i de fem dage forud for kontraktens udløb.

Som sådan foreslår data, at begivenheden kan udløse en sund tilbagegang i priserne for kryptovaluta. Alligevel kan andre faktorer være til spil denne gang. Investorinteressen i markedet for bitcoin futures ser en betydelig vækst – måske bedst afbildet af en tweet fra CME-koncernen, som udtalte, at deres bitcoin futures-produkt steg 93 procent i volumen og 58 procent i åben interesse i 2. kvartal.

CME futures fortsatte deres vækst i 3. kvartal, herunder et rekordvolumen af ​​kontrakter, der blev fastsat det sidste tirsdag, svarende til 64.390 bitcoins med en nominel værdi på 530 millioner dollars, ifølge en anden tweet fra CME-koncernen.

Mens tallene er opmuntrende til udbredt vedtagelse af bitcoin-investeringer, har mange argumenteret for, at bitcoin futures har negativ indvirkning på prisen. Forud for indførelsen af ​​bitcoin futures var der få muligheder for traditionelle investorer at kortlægge markedet, og denne særlige investerings type har opnået netop det, så bjørne kan spekulere sammen med tyrerne.

Igen er interessen for, hvad der foregår, at prisen på bitcoin har været på rebound i løbet af de sidste par uger, hvor pressetiden handler med $ 8 182 – udskrivning en 41 procent stigning fra sit årlige lave ($ 5.799) sæt mindre end en måned siden. Når det er sagt, har den dramatiske vækst ført til overudvidede tekniske diagrammer, herunder det højeste daglige RSI-niveau siden december, hvilket kunne være en faktor i at hjælpe historisk gentagelse.

 

Kilde Coindesk