Malaysias uddannelses ministerium med Blokchain

Malaysias uddannelses ministerium har dannet et nyt konsortium af universiteter til at udnytte blockchain tech til at tackle den massive industri i falske certifikater.

Undervisningsministeriet meddelte i en pressemeddelelse, der blev offentliggjort på Twitter torsdag, at det sammen med det nye konsortium på seks universiteter har lanceret et blockchain-baseret system kaldet e-Scroll til udstedelse og verifikation af universitets grader.

Løsningen blev sagt ved en stigning i tilfælde af svigagtig grader og den let hed, som de kan opnås via internettet.

Citerer en BBC Radio-rapport, der beskriver en “svimlende” handel med falske gradcertifikater fra januar, sagde MoE “købere er villige til at bruge op til halv million pund på falske dokumenter”, tilføjer det, “et sådant scenario er heller ikke uhørt i Malaysia. ”

Ministeriet sagde, at ideen om et blockchain-baseret system først blev introduceret i januar af Rådet for ICT-dekaner, og det forventes at forbedre effektiviteten sammen med at bevise provenuet.

Udgivelsen fastslår, at malaysisk universiteter i øjeblikket modtager “tusindvis af anmodninger globalt” for at kontrollere kandidater – en proces, der stadig stort set sker via telefon og e-mails “, som bidrager til effektiviteten.”

Udviklet af et hold fra International Islamic University (IIUM), sagde MoE systemet lagrer certifikatdataene på NEM blockchain og giver en online-verifikation “om et par sekunder”, når en QR-kode, der er trykt på graders certifikatet, scannes.

Til projektets første fase vil ph.d.-studerende fra IIUM-eksamen den 10. november have deres diplomer indleveret på systemet. Ministeriet sagde, at det er opmuntrende andre universiteter at deltage i konsortiet.

“Selvom et sådant system også kan bygges ved hjælp af andre blokkæder, blev NEM valgt på grund af dets unikke egenskaber ved styring af sporbarhed og godkendelses krav,” tilføjede den.

About Kryptoposten

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …