Maltas premierminister, Joseph Muscat, har brugt sin platform ved U.N. for at udtale sig om blockchain og cryptocurrency, som kalder dem en “uundgåelig” del af en digital fremtid.

I en tale i den generelle debat om FN’s generalforsamling den 73. session den 27. september rejste muskat Maltas bevæge sig for at oprette som en “blockchain island” og sagde, at nationen er den “første jurisdiktion over hele verden” for at regulere den teknologi, der “tidligere eksisterede i et lovligt vakuum.

” Maltas parlament har som tidligere rapporteret vedtog tre regninger vedrørende cryptocurrency, blockchain og distribueret ledgerteknologi (DLT) tilbage i juni. Siden da er en række cryptocurrency-fokuserede virksomheder, herunder Binance-udvekslingen, flyttet til at etablere forretningsenheder på øen, med nogle enige om partnerskaber med Maltas børs. I sin tale, som tidligere havde behandlet emner som indvandring, fortsatte Muscat at tage en bullish tone på teknologien og sagde:

“Blockchain gør cryptocurrency den uundgåelige fremtidige penge, mere gennemsigtig, da det hjælper med at filtrere gode virksomheder fra dårlige virksomheder.”

kun det, konkluderede PM, at distribueret ledgerteknologi også har potentiale til at give patienterne “ægte ejerskab” af deres lægejournaler, det kan “verificere, at humanitær bistand når sin målte destination”, og det hjælper med at øge ansvarlighed for virksomheder og regeringer.

Mens landet har taget føringen for at regulere blockchain og cryptocurrency, bevæger andre jurisdiktioner sig også mod at oprette rammer for virksomheder, der bruger teknologien, men har ikke til formål at forstyrre forretninger eller innovation. Bermuda håber for eksempel også at tegne flere virksomheder på øen ved at give lovgivende sikkerhed med ny lovgivning, der vil tillade indledende møntudbud på visse betingelser.

Det har også oprettet en taskforce til fremme af cryptocurrecy handel. Der er også sket bevægelser inden for EU for at udvikle nye regler for crypto, idet en lovgiver også foreslår standarder for ICO’er, der gør det muligt for token-salgsprojekter at operere på tværs af den økonomiske zone.