Margin långivere mistede $13,5 millioner i maj til Poloniex Krypto Crash

Crypto Exchange Poloniex afslørede i en post om torsdagen, at långivere i sin bitcoin margin udlån pool ramt et tab på 1800 BTC – omkring $ 13,5 millioner til de nuværende markedspriser – på grund af et flash nedbrud på Clams (CLAM) markedet den 26. maj.

Poloniex’s peer-to-peer margin-system omfatter både långivere og låntagere, hvor långiverne er samlet sammen og belønnet for at udlåne deres midler. For at en bruger skal låne margenfondene, der skal udlånes, skal han eller hun have en vis sikkerheds tilladelse for at give sikkerhed for, at gælden vil kunne tilbagebetales på et senere tidspunkt.

Den 26. maj faldt det margenhandelbare Clams-marked (CLAM) med næsten 77 procent i værdi på kun 45 minutter på Poloniex, hvilket forårsagede en afvikling af likvidationer designet til at skære tab for at tilbagebetale långiveren.

Hastighed og omfang var imidlertid for alvorlige for Poloniex automatiske likvidations system til at fungere ordentligt på det illikvide marked. Dette resulterede i det 1.800 BTC-tab, der endnu ikke skal tilbagebetales til långiverne.

I posten udtalte Poloniex:

“hastighed og manglen på likviditet på CLAM-markedet gjorde det umuligt for alle de automatiske afviklinger af CLAM-margenstillinger at behandle som de normalt ville have på et flydende marked.”

I alt udslettede dette 16.202 procent af hele udlånsnarginalen og ramte 0,4 procent af alle Poloniex-brugere, hvor posten blev afsløret.

Desværre for både långivere og låntagere i denne sag var meget af de sikkerhedsstillelser, der var stillet af låntagerne, i selve CLAM cryptocurrency. Da CLAM nu handler på 4,96 dollar, en værdi 80 procent mindre end øjeblikke før ned bruddet, er det usandsynligt, at låntagerne er i stand til at tilbagebetale gælden.

“Långivere påvirket vil se reduktionen i deres konti, når de næste logger ind,” posten tilføjet.

Poloniex sagde endvidere, at det søger at kontakte dem, der har misligholdt de pågældende lån.

“Vi forfølger de misligholdte låntagere for at få dem til at tilbagebetale BTC, de skylder långivere. Når vi genvinder midler, returnerer vi dem til de berørte långivere. Vi undersøger også andre måder at hjælpe med at dække marginal långiver tab, “sagde udvekslingen. “Vi vil fortsætte med at kommunikere med effektive långivere om status for disse bestræbelser.”

For at bekæmpe en anden situation som denne fremad tager Poloniex skridt til at beskytte sine marginal brugere, herunder fjernelse af illikvid markeder som BTS, CLAM, FCT og MAID, tilføje tilføjelse af lag af processer og beskyttelse for at overvåge risikoen på sine margenmarkeder.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

russiske hackere Tredje sagsøgt

Russiske hackere bag det største tyveri af digital valuta nogensinde

Russiske hackere, kan være de dårlige skuespillere bag sandsynligvis den største tyveri nogensinde fra en …