Mark Karpeles, tidligere administrerende direktør for den langdæmpede bitcoin-udveksling Mt. Gox, har undsluttet nogle afgifter, men blev fundet skyldig i at manipulere udvekslings data i en japansk domstol.

Ifølge en rapport fra The Wall Street Journal på fredag ​​fandt Tokyo District Court Karpeles skyldig i at foretage elektroniske optegnelser forbundet med Mt. Goxs bøger, men uskyldige på bekostning af forgiftning og brud på tillid.

Karpeles blev afgivet en suspenderet sætning på to år og seks måneder. Han skal opretholde en god rekord over de næste fire år for at undgå fængsletid.

Rettens dom kommer næsten fem år efter Mt. Gox indleveret til likvidation i april 2014 efter at have hævdet at den blev hacket for 850.000 bitcoin, hvoraf nogle senere blev fundet.

Ifølge WSJ-rapporten skrev Karpeles ‘advokater i deres sidste argument til retten:

”Mt. Gox faldt ikke sammen på grund af sagsøgtes [Karpeles] overtrædelse. Tværtimod forsøgte sagsøgte sin hårdeste hver dag for at forhindre dens sammenbrud. “

I december søgte japanske anklagere en 10-årig dom for Karpeles for forundring, idet han hævdede, at han brugte omkring 3 millioner dollars af kundernes midler til eget brug.

Karpeles på den anden side gentog sin uskyld og undskyldte flere gange gennem årene. Han sagde engang: “Jeg havde aldrig forestillet mig, at ting ville ende på denne måde, og jeg er for evigt ked af alt, hvad der er sket, og al den effekt det havde på alle involverede.”

I august sidste år, den japanske konkursdomstol, der oprindeligt overvågede sagen sided med kreditorer, der lavede et krav om at flytte sagen til borgerlig rehabilitering. Som sådan kunne kreditorer filme for at modtage deres bitcoin låst op på Mt.Gox i deres oprindelige form i stedet for at få dem konverteret til fiat valutaer.

I januar meddelte Mt.Gox ‘trustee Nobuaki Kobayashi fristen for kreditorer til at bevise, at deres krav blev forlænget til den 15. marts, hvorefter trustee vil forelægge rehabiliterings planen for retten.