Messenger giganten kakao lancerer ground X

Ground X, blockchain development arm af den syd koreanske messaging giant Kakao, har lanceret et testnetværk af dets proprietære blockchain netværk kaldet Klaytn.

Firmaet sagde i en pressemeddelelse mandag, at testnet nu er tilgængeligt for 10 inviterede partnere på netværket. Det har også udgivet et white paper med detaljer om platformen, som søger at lægge det teknologiske grundlag for decentraliserede applikationer eller dapps.

Ifølge hvidbogen tager Klaytn blockchain en hybrid tilgang, der vedtager koncepterne konsensus noder (CNs) og ranger nodes (RNs) for at opnå både skalserbarhed og gennemsigtighed. CN’er er inviteret partnere på netværket, der sammen danner en privat blockchain til batch og bekræfter transaktioner ved at køre en byzantinsk fejltolerant (BFT) konsensusalgoritme, ifølge hvidbogen.

I mellemtiden kan enhver fra offentligheden forbinde til netværket og deltage som en RN, hvis pligt er at dobbeltkrydsningsblokke, der er blevet forplantet af CN’erne. “Ranger nodes (RNs) henter ny oprettede blokke fra CN’erne og kommunikerer regelmæssigt (‘gossip’) indbyrdes, mens de gemmer en lokal kopi af blockchain. De validere de nye blokke valgt af CN’erne og kontrollerer, at CN’erne aldrig equivocate på indhold af en given blokhøjde. Enhver kan deltage i netværket som en RN, “Ground X skrev i papiret.

Via denne hybrid-tilgang hævder Ground X, at blokudbredelsesintervallet i testnet er blevet reduceret til mindre end et sekund og giver gennemstrømning på op til 1.500 transaktioner pr. Sekund. For at stimulere deltagelsen vil netværket distribuere 10 milliarder “KLAY” tokens proportionalt til begge typer noder baseret på deres bidrag, selvom et præcist forhold ikke er blevet annonceret hidtil. Netværket forventes at udstede yderligere tokens hvert år som blokbelønninger.

About Kryptoposten

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …