Mindre gruppe arresteret af Europol efter $27 Millioner kup

Et falsk udvekslings website har formået at stjæle € 24 millioner (over $ 27 millioner) i kryptovaluta fra tusindvis af ofre.

Europols rets håndhævende myndighed Europol sagde i en pressemeddelelse onsdag, at seks personer nu er blevet anholdt over svindel i en operation, der også involverede Storbritanniens sydlige regionale cyber kriminalitetsenhed og det nationale kriminel kontor sammen med det hollandske politi og Eurojust.

Fem mænd og en kvinde blev samtidig anholdt i går i deres hjem på flere UK-steder, samt Amsterdam og Rotterdam i Holland.

Europol sagde, at den kriminelle bestræbelse involverede en “typosquatting” fidus, hvor en “velkendt” (men ikke navngivet) online krypto udveksling blev klonet for at få adgang til ofre ‘crypto wallet login detaljer og stjæle midler.

Alt i alt antages det, at svindelen har ført til mindst 4.000 ofre i 12 lande, der mister bitcoin til svindel, selvom Europol siger, at antallet af kendte ofre stadig vokser.

Sagen blev oprindeligt henvist European Cybercrime Centre and the Joint Cybercrime Action Taskforce i Europol, efter at U.K.-myndigheder har identificeret mulige mistænkte, der bor i Nederlandene.

Operationelle møder arrangeret på Europols hovedkvarter mellem de britiske myndigheder og de nederlandsk myndigheder tillod “glat udveksling af efterretninger og beviser, der førte til disse vellykkede anholdelser”, ifølge udgivelsen.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

Euro UPeur, kryptoposten bitcoin blockchain

Krypto Cashback eksploderer

En verden af ​​kryptovaluta fortsætter med at udvikle sig og skabe innovative måder til almindelig …