Den New York-baserede lægeskole grundlagt af Mount Sinai Hospital har lanceret et nyt forskningscenter fokuseret på blockchain applikationer inden for sundhedspleje.

På tirsdag sagde Icahn School of Medicine, at Center for Biomedical Blockchain Research ville blive oprettet i skolens institut for Next Generation Healthcare, som undersøger anvendelsen af ​​kunstig intelligens, robotik, genomisk sekvensering, sensorer og bærbare enheder i medicin, New York- baserede nyheds organisation Crains rapporterede.

Centrets personale vil udføre akademisk forskning om blockchain inden for medicin samt skabe deres eget prototype netværk. De mulige anvendelses sager omfatter lægemiddel udvikling og forebyggelse af salg af forfalskende lægemidler, kliniske forsøg og en bedre forskningsreproducerbarhed, skrev Healthcare IT News.

Det nye center vil blive ledet af Joel Dudley, eksekutivdirektør for Precision Health ved Mount Sinai og en tidligere senior datavidenskabsmand ved Pivotal Software, der undersøger brugen af ​​kunstig intelligens i biologi. Dudley var tidligere involveret i at designe prædiktive modeller i sundhedsvæsenet. Hans nye fokus vil dreje sig om udvikling af prædiktive sundhedsprogrammer ved hjælp af information fra elektroniske journaler, bærbare enheder og andre digitale kilder.

Projektet startede med at samle en database med 144 virksomheder, der arbejder på blockchain-projekter relateret til sundheds pleje. De omfatter CoverUs, som arbejder på at give patienterne mulighed for at få betalt for deres sundheds data via en specialiseret udveksling, og Embleema, der er designet til at forbinde patientgenereret sundheds data og elektroniske lægelige journaler i et fælles sikkert lager.

Virksomhederne på listen har rejst en samlet $ 670 millioner gennem den første Initial Coin offering, skrev Crains.