US Securities and Exchange Commission (SEC) kan inden den 5. april træffe en indledende beslutning om ikke en, men to forskellige bitcoin exchange-traded fund (ETF) forslag.

Et bitcoin-ETF-forslag, der forelægges (for anden gang) af VanEck, SolidX og CBOE BZX Exchange, forventes at blive formelt offentliggjort i Federal Register Wednesday, og starter den første 45-dages klokke til godkendelse, afvisning eller udvidelse. Forslaget blev først offentliggjort på SECs hjemmeside den 13. februar.

Når forslaget offentliggøres, har offentligheden tre uger fra 20. februar (dvs. indtil 13. marts) for at indsende deres første svar på det. Derefter vil SEC have yderligere tre uger, indtil 5. april, for at træffe en beslutning eller give sig selv en forlængelse.

For øjeblikket vises forslaget i sektionen for offentlig inspektion på Federal Register-webstedet, hvilket betyder, at det endnu ikke er officielt offentliggjort. Som den nuværende side bemærker, “kun officielle udgaver af Federal Register giver lovlig meddelelse til offentligheden og retlig meddelelse til domstole”, mens den seneste version af forslaget selv siger, at det er planlagt at blive offentliggjort onsdag.

VanEck / SolidX-forslaget vil blive medlem af en fil indgivet af Bitwise Investment Management og NYSE Arca, som blev offentliggjort i Federal Register den 15. februar, hvilket betyder, at SEC har indtil begyndelsen af ​​april at beslutte det eller udsætte beslutningen.

VanEck / SolidX-forslaget blev tidligere indgivet sidste år og forventedes i vid udstrækning at være det første forslag, der skulle godkendes af den amerikanske værdipapirregulator. Dette forslag blev imidlertid trukket tilbage under den længste amerikanske regeringstop i historien og genindleveret i slutningen af ​​januar.

Hvis det er godkendt, kan en ETF potentielt bringe ny likviditet til et bitcoin marked, der begynder at vise tegn på opsving. Det er dog vigtigt at huske, at SEC kan give sig op til tre udskydelser på ethvert regelændringsforslag, hvilket betyder, at det stadig kan tage måneder, inden der træffes en endelig afgørelse om enten ETF.