Uret startede lige med den seneste indsats for at lancere en fonds-bank-handler-fond (ETF).

US Securities and Exchange Commission (SEC) annoncerede, at den begyndte at gennemgå en revision af et bitmine-ETF-regelsendringsforslag, indgivet af NYSE Arca og Bitwise Asset Management den 11. februar, og selve forslaget blev offentliggjort i Federal Register den 15. februar, hvilket betyder at regulatoren har 45 dage til at træffe sin oprindelige beslutning om, om forslaget skal godkendes, afvises eller forlænges.

SEC har højst 240 dage til at træffe en endelig afgørelse om, hvorvidt man skal godkende eller afvise ETF.

Medlemmer af den brede offentlighed søger filsvar på reglen om ændring af forslaget har tre uger til at indsende kommentarer.

Mange fortalere for bitcoin-ETF’er mener, at midlerne vil bringe nye investorer og øget likviditet til markedet.

NYSE Arca og Bitwise annoncerede deres opmærksomhed om at lancere en bitcoin ETF tidligere i år, og indgav regelændringsforslaget samme dag. På grund af regeringens afbrydelse offentliggjorde SEC imidlertid ikke arkiveringen i Federal Register, hvilket betyder, at agenturet ikke undersøgte forslaget.

Det ændrede sig i dag, med fredagens udgave af registret, der starter den sidste nedtælling.

SEC har endnu ikke godkendt en bitcoin ETF, afviser flere og beder andre om at trække deres indlæg tilbage.

Men SEC-kommissær Robert Jackson sagde for nylig, at han mener, at man vil blive godkendt “til sidst”, forventer at før eller senere et forslag vil matche alle regulatorens retningslinjer.

Når det er sagt, tror ikke alle, at ETF rent faktisk vil bringe frisk likviditet, som bitcoin-analytiker Nik Bhatia, som tidligere fortalte, at eksisterende fonds produkter, som f.eks. Greytonale Bitcoin Investment Trust, måske allerede tjener samme formål.

Senest har VanEck og SolidX trukket et fælles forslag indgivet med CBOE BZX Exchange på grund af den seneste amerikanske regerings afslutning. Forslaget, der først blev indleveret i 2018, havde stået over for en endelig beslutningstidspunkt den 27. februar og blev almindeligt betragtet som en stærk kandidat til godkendelse.

Men samtaler mellem sine fortalere og regulatorer bortfaldt som følge af ned lukningen, og VanEcks administrerende direktør Jan van Eck forklarede, at firmaerne troede, det ville være bedre at trække forslaget og genoptage på et senere tidspunkt end at håbe at blive godkendt den en tekniskitet. Selskaberne re-arkiverede forslaget den følgende uge.

Mens SEC har offentliggjort VanEck / SolidX-forslaget på sin hjemmeside, har denne endnu ikke vist sig i Federal Register, hvilket betyder, at uret endnu ikke er startet for denne ETF.