San Francisco-baserede intelligente kontrakt sikkerheds start Synthetic Minds har hævet 5,5 millioner dollars for sit bud om at udrulle en teknologi, der analyserer blockchain-netværk til kodning af fejl.

Med meddelelsen om nyhederne på mandag sagde Synthetic Minds, at runden blev støttet af blockchain investeringsfirmaet Pantera Capital og Khosla Ventures, et Californienbaseret venturekapitalfirma med fokus på internetstart.

Syntetisk Minds blev grundlagt i 2017 og har netop afsluttet sin startprogram fra startup accelerator Y Combinator’s sommerprogram, hvor den også modtog investeringer og lancerede den første version af sin teknologi.

Virksomheden forklarede i sin udgivelse, at den bygger sin produkt ved hjælp af en computervidenskabsmetode kaldet programsyntese, som anvendes af organisationer, der beskæftiger sig med høj værdi og permanente programmer, såsom NASA med rumstationen og Mars Rover.

Da rumprogrammer og blokkæder deler disse egenskaber, vendte Synthetic Minds til programsyntesen for at designe automatiserings teknologi, som den hævder, er i stand til at “analysere (læse) og syntetisere (skrive) computerkode bedre end mennesker kan.”

Teknologien ville gøre det muligt for blockchain og smarte kontraktudviklere at fokusere på design på højere niveau, mens selve produktet ville opdage og optimere teknologiske fejl fundet i blockchain-netværkskoden.

Opstartstilstandene i udgivelsen:

“Til sidst vil vi ved hjælp af programsyntesen kunne aflevere det meste af programmeringen til missionskritiske systemer til software, hvilket giver mennesker fri til at lave arkitektonisk design på højt niveau.”

Frøfinansieringen følger Panteras seneste nyhed om, at den har lanceret sin tredje kryptofond, med over 71 millioner dollars forpligtet af 90 investorer.

Ventureselskabet har tidligere investeret i store blockchain-projekter, herunder zcash, ShapeShift, og for nylig Bakkt, Crypto assets trading platformen, der blev annonceret af ICE, moderselskabet på New York Stock Exchange.