Polsk Krypto udveksling lukket over natten

En polsk krypto udveksling kaldet Coinroom lukkede ned den 2. april 2019, idet flere kundekonti var mere end $15.000 værd. Siden er i øjeblikket nede, og der er ingen måde at kontakte grundlæggerne.

“Vi ved ikke, hvor meget de tog,” sagde en bruger ved navn Maciej. “Men det er helt sikkert en masse penge.”

Polsk nyhedside Money.pl opdagede først svindelen den 31. maj.

“Coinroom registreret som en virksomhed i 2016 og et år senere åbnede sin hjemmeside. Kunderne kunne deponere, købe og sælge krypto aktiver. De kunne også udveksle cryptocurrency for fiat, “skrev Marcin Łukasik på Money.pl. “I april modtog brugere en email, der fortalte dem, at deres konti ville blive lukket. De havde en dag for at få deres penge ud. For at gøre dette måtte de direkte kontakte udvekslings administratorerne. Alt blev lagt ud i de servicevilkår, brugerne underskrev. “

Udvekslingen lukkede den næste dag, og brugere, som ikke fulgte den korrekte procedure – en udtalt af selve udvekslingen – mistede deres aktiver.

Ejerne forsvandt, og præsidenten, Tomasz Zbigniew Wiewióra, var ikke tilgængelig for at besvare spørgsmål vedrørende exit svindel. En Coinroom klient fandt, at Wiewióra åbnede en forretning i Estland efter at have forladt Polen. Brugere mener også, at selskabet løb af af KNF, den polske økonomiske myndighed. Łukasik bemærkede, at det samme skete med en anden udveksling, Bitmarket24, hvilket resulterede i en lukning natten over. Coinmarket blev undersøgt, men overlevede et par måneder efter at være blevet indtastet på KNFs sorte liste.

En tidligere bruger mener, at kontanterne er langt væk.

“Der er nogle meget interessante indikatorer for, at krypto aktiver blev taget ud og flyttet til andre udvekslinger et par dage før afbrydelsen,” sagde han. “På blockchain forsvinder intet.”

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

russiske hackere Tredje sagsøgt

Russiske hackere bag det største tyveri af digital valuta nogensinde

Russiske hackere, kan være de dårlige skuespillere bag sandsynligvis den største tyveri nogensinde fra en …