Urolige krypto børs QuadrigaCX, hvis kunder ikke har været i stand til at hæve penge i flere måneder, har været utilgængelig i flere timer.

Det canadiske selskab, der har konfronteret en langvarig bankkamp og sagde, at dens administrerende direktør og grundlægger døde i sidste måned, skyldte en systemopgradering til mandagens afbrud. Det var ikke umiddelbart klart, når udvekslingen ville gå tilbage online.

Virksomheden har ikke postet nogen opdateringer om situationen på sine Twitter- eller Reddit-sider, selvom brugerne af begge platforme klagede over problemer med adgang til platformen hele dagen.

Endvidere synes statusmeddelelsen på hjemmesiden at være flydende. En tidligere meddelelse timestamped 21:07 UTC den 28. januar forklarer, at “en opgradering udføres på QuadrigaCX, og vi bør snart være online igen” sammen med undskyldning “for ulejligheden.”

En senere meddelelse siger dog blot, at webstedet er nede til vedligeholdelse:

Løbende problemer

Tidligere i måneden sagde QuadrigaCX om sociale medier og via e-mails sendt til kunder, at det gjorde fremskridt hen imod at returnere deres penge, efter at have løst en juridisk kamp med den canadiske kejserlige handelsbank (CIBC), som tidligere frøs midler indeholdt i børsens betaling processor.

Meddelelser på Reddit Monday indikerer dog, at kunder fortsat har problemer med at trække deres penge tilbage.

En email sendt af midlertidigt administrerende direktør Aaron Matthews den 15. januar sagde udvekslingen ville arbejde for at returnere kundefonde “inden for to uger” – en periode, der slutter i morgen.

Men Jose Reyes, ejer og administrerende direktør for Billerfy, betalings processen, der arbejder for at godkende bankforslagene på Quadriga’s vegne, sagde på det tidspunkt, at han ikke havde en fast tidslinje på, når midlerne kunne returneres.

“banker har appetitten til at tage udkastene, så vi kigger efter kryptovenlige banker,” sagde han. Som sådan kunne han ikke forpligte sig til den to-ugers tidsramme, Matthews havde udtalt.

Selskabet forventedes at afholde et generalforsamling i fredags for at vælge nye embedsmænd efter en anmodning til højesteret i British Columbia, indgivet af Jennifer Robertson, identificeret som enke af QuadrigaCX grundlægger Gerald Cotten og eksekutør af hans ejendom.

Andragendet hævdede, at Cotts død ikke efterlod nogen officerer hos selskabet. Det er imidlertid ikke klart, om mødet fandt sted, og i bekræftende fald hvad resultaterne var.