Regulering mod kryptovaluta er på vej i Schweiz

Der blev tidligere skrevet om, at man i Canada begynder at beskatte Bitcoin investorer og andre cryptovalutaer. Nu er turen kommet til Schweiz, da den schweiziske forbundsforsamling håndterede lovgivningsforslag mod regulering af kryptovaluta. Schweiz har længe været anerkendt som en af de førende inden for blockchain og kryptovaluta teknologi, og den schweiziske by Zug er internationalt kendt som ”Crypto Valley”.

Forslaget kommer fra den liberale Giovanni Merlini, som instruerede forbundsrådet om at tilpasse eksisterende lovgivninger som omfatter og imødekommer kryptovaluta. Forslaget blev godkendt med 99-83 stemmer for og 10 hverken for eller imod.

Hvorfor vil man foretage reguleringer? Her mener politikkerne i Schweiz, at det er første skridt i at tackle spørgsmål som hvidvaskning af penge, afpresning og kriminelle svig. Mens disse er alle vigtige problemer i statsstøttede fiat-valuta, så har fiat strenge regler på plads. Regler som gør det muligt for regeringen at retsforfølge kriminelle og regulere markedsaktiviteter og urimelig praksis som prismanipulation.

I forhold til prismanipulation, så er der ofte i kryptovaluta ingen regulering, så store aktionærer ”Whale” kan anvende, hvad der på aktiemarkedet er ulovligt, nemlig prismanipuleringstaktik uden retlige konsekvenser. Meget af volatiliteten i prisen på Bitcoin i de seneste år, det er blevet tilskrevet bevidst manipulation. Mens hvaler manipulerer priserne ved pludselig at placer massive købs- eller salgsordrer for at skabe markeds panik, så kan de ikke retsforfølges, da kryptovaluta ofte ikke anerkendes som lovligt betalingsmiddel.

Selvom bankerne har haft bekymringer længe efterhånden, så har den schweiziske regering længe hilst velkommen kryptovaluta med åbne arme. Selvom krypto markedet ikke er ”disciplineret”, som regeringen vil have det, så vil man gerne støtte en ”blomstrende” kryptovaluta sektor. De mener, at med disse kommende reguleringer, så kan man forbedre og støtte krypto, da de gerne vil være ”Crypto Nation”.

About Mohammed Abdirashid

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …