Ripple dræberen?

IBM er sammen med 2 store banker i USA i gang at skabe deres egen kryptovaluta. IBM’s intiativ som er støttet af Stellar’s blockchain, bliver en kæmpe udfordring til Ripple. Ripple har altid markedsføret sig til at være fremtidens betalingsformat til bankerne. Men hvis bankerne skaber deres egen blockchain, så kan deres løsning komme i vanskeligheder.

Jesse Lund, som er IBM’s head of blockchain, siger at interessen kommer fra JP Morgans, da de har lavet deres eget kryptovaluta – JPM Coin. Han vil dog ikke komme ind på, de 2 banker som de er i forhandling med. JP Morgan’s var da også med til at sende en forskrækkelse igennem krypto verdenen, da de tilbage i februar lavede deres egen coin. JPM coin er en stabil coin, den er fastgjort til værdien af en dollar. Den skal bruges til at lave øjeblikkelig afregning i transaktionen og reducere overførselstiden til internationale overførelser, ligesom Ripple var tiltænkt.

Men hvorfor gik ingen af disse banker til Ripple? Dens eneste formål er at lette friktionsløse pengeudbetalinger og afvikle bankoverførelser straks ved hjælp af XRP-token. Den har været gennem testet rigtig mange gange og dets blockchain-teknologi er klar til brug. Så hvorfor er det, at store banker i USA har ignoreret Ripple og oprettet deres egne kryptokurser i stedet?

Det skyldes, at bankerne er bange for at stole på kryptovaluta uden for deres kontrol. Der menes, at uden de kan kontrollere det, så er det en mammut udfordring. Ripple kalder det ”800 kg gorilla”, da de ikke kan forstå problemet. Men bankerne er ikke klar til at opgive kontrollen. Det forklarer også, hvorfor kun en lille håndfuld betalingsleverandører bruger XRP til at afregne betalinger.

About Mohammed Abdirashid

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …