Russisk blockchain platform for corporate management og stats administration, Universa Platform, har samarbejdet med et russisk føderalt emne, Khanty-Mansi Autonomous Okrug. Ifølge en firma erklæring hjælper dette partnerskab med at regionen bliver med i den digitale økonomi gennem blokchain-aktiveret teknologi.

Den russiske præsident Vladimir Putins dekret udstedte i maj 2018 “Målsætninger for Rusland om at tage Rusland i de fem største økonomier” om Ruslands nationale mål og strategiske udviklings mål for perioden frem til 2024. “

Aftalen blev underskrevet af Alexander Borodich, adm. Direktør for Universa, og Roman Genkel, generaldirektør Ugra Development Foundation på St. Petersburg International Economic Forum i sidste uge.

Et pilotområde for digitale teknologier og tjenester vil blive oprettet for projektet. Det sigter mod at gøre regionen i det vestlige Sibirien til et turistmål samt et attraktivt sted for udenlandske direkte investeringer. Ifølge regionale myndigheder besøgte over 500.000 turister Ugra i 2018.

Universas blockchain-platform vil blive integreret i offentlige operationer for at kontrollere budgettering og forhindre misbrug af midler. Sporings mekanismer genererer automatiske rapporter, når investerings fonde anvendes. Dette vil sikre gennemsigtighed og gøre regionen sikrere for investorer.

Derudover vil en multilingual kommunikations platform blive udviklet til at tilvejebringe et enkelt digitalt økosystem, der skal anvendes af turistbranchen.

Universa bruger en kontraktudførelses maskine og en distribueret wallet til understøttelse af token repræsentation af pas, boardingkort, busbilletter og taxapriser. de kan være gavekort, kuponer eller gym medlemskort.