Rusland vil ikke forbyde Facebooks Libra

Det russiske finansministerium vil ikke udstede særlige regler for Facebooks kommende digitale valuta Libra, sagde vice minister Alexei Moisseev mandag.

Svar på journalisters spørgsmål, sagde Moisseev, at Libra vil blive behandlet i Rusland som ethvert andet digitalt aktiv, for hvilke der kommer regler, ifølge nyhedsbureauet Interfax.

Han tilføjede:

Ingen kommer til at forbyde den.

På den anden side vil ingen krypto valuta af nogen art blive lovligt betalingsmiddel i Rusland, sagde Moisseev. “Rublen er vores nationale valuta, og alle operationer skal udføres med det.”

Cryptocurrencies vil snarere have en status svarende til fremmed valuta. “Det vil være muligt at købe det, sælge det, holde det, men ikke bruge det [at betale for varer og tjenesteydelser],” sagde Moisseev om krypto. “Ja, det legitime marked skal dannes. Men det er uden for spørgsmålet, at alt under et banneret af et legitimt marked er muligt. “

Selvom det ikke er den førende sociale medieplatform i Rusland, har Facebook en betydelig tilstedeværelse i verdens niende mest folkerige land med en markedsandel på 39 procent med en foranstaltning.

Facebooks vision for Libra – en global cryptocurrency støttet af en kurv af fiat-valutaer – har riled regulatorer og politikere verden over, hvor den amerikanske kongres har til hensigt at afholde høringer i denne måned, og G7 danner en taskforce for at studere projektet.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …