Ruslands centralbank overvejer digital valuta

Chefen for Ruslands centralbank har sagt, at institutionen en dag kunne lancere sin egen digitale valuta.

Formand Elvira Nabiullina fortalte en elevkonference, at mens et sådant projekt “ikke kan realiseres med det samme”, undersøger forskellige centralbanker, herunder Bank of Russia, muligheden, som TASS rapporterede i lørdags.

Nøglen til brugen af ​​en centralbank digital valuta (CBDC), sagde hun, er, at teknologien skal sikre “pålidelig hed og kontinuitet.” “Teknologier skal være modne, herunder teknologier fra distribuerede registre,” sagde Nabiullina.

Et andet spørgsmål er, om borgerne er klar til at forlade kontanter.

Ifølge Nabiullina:

“Det vil være mere praktisk, det er elektroniske penge til folk, for borgerne. Er vi klar som samfund til at nægte penge? “

Mens nogle nationer er blevet næsten kontant frie, er andre stadig glade for fysiske penge, sagde hun – ikke så meget af ulovlige grunde, men fordi de værdsætter privatlivet fred og anonymitet.

Hun sluttede med nogle råd til centralbankens forskere og sagde, at de burde sammenligne fordelene ved CBDC’er over andre metoder, såsom hurtige bankbetalinger.

Med noget af en tradition for at være krypto skeptiske, har russiske myndigheder blødgjort mod teknologien for nylig.

Bare i sidste måned sagde Nabiullina, at centralbanken ville overveje brugen af ​​en “gold backed” kryptovalutafor at lette internationale bosættelser.

Også rapporteret af Tass, sagde hun på det tidspunkt, at Ruslands Bank ville gennemgå et forslag til udvikling af krypto valuta. Nabiullina tilføjede dog, at fiat-valutaafviklingsystemer inden for den eurasisk økonomiske union forbedres og allerede har “god dynamik”.

Dumaen, Ruslands lavere lovgivningsmæssige hus, bevæger sig også mod at overholde lovgivningen om kryptokurrency, selv om en forventet afslutningstidslinje for denne forårssession ikke ser ud til at være opfyldt.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

Filippinsk Bank Union Med Cryptocurrency ATM

Den store filippinsk bank Union Bank lancerer landets første to-vejs cryptocurrency ATM, lokale medier outlet …