En repræsentant for det russiske finansministerium (MinFin) siger, at ministeriet overvejer at tillade handel med krypto valuta, den russiske nyhedstjeneste, Interfax, rapporterede den 21. juni.

Per rapporten fortalte vice ministeren Alexei Moiseyev fredag, at mens MinFin ikke havde nået nogen endelig beslutning, kunne krypto valuta handel blive tilladt i det kommende lovforslag om omladning af krypto aktiver i Den Russiske Føderation.

En lovforslag, der forbyder brugen af ​​krypto aktiver som betalingsmiddel i Den Russiske Føderation, gik i maj sidste år.

Anatoly Aksakov, leder af Duma Financial Market Committee, kaldte den ventende beslutning et kompromis og påpegede, at Financial Action Task Force anbefalede, at Rusland vedtager et lovforslag om regulering af kryptering af krypto aktiver inden udgangen af ​​dette år.

Som rapporterede tidligere i denne uge forventer statsdumaen, Ruslands parlament, at vedtage landets store krypto regning “On Digital Financial Assets” (DFA) i de næste to uger.

På det tidspunkt erklærede Moiseev, at MinFin også har godkendt særskilt lovgivning for første Initial coin offerings , som vil være en del af Ruslands lov om crowdfunding.

Også i denne uge brød nyhederne, at chefen for Ruslands Bank sagde, at mens de undersøger muligheden for at lancere en centralbank digital valuta (CBDC), er det ikke planlagt i den nærmeste fremtid.