Sådan gemmes din Bitcoin

Før du ejer noget bitcoin, har du brug for et sted at gemme dem.

Det sted hedder en “tegnebog.” I stedet for at holde din bitcoin, har den den private nøgle, der giver dig adgang til din bitcoin-adresse (som også er din offentlige nøgle).

Hvis tegnebogen software er godt designet, vil det se ud som om dine bitcoins faktisk er der, hvilket gør brugen af ​​bitcoin mere praktisk og intuitiv. Faktisk har en tegnebog normalt flere private nøgler, og mange bitcoin-investorer har flere tegnebøger. Tegnebøger kan enten leve på din computer og / eller mobilenhed, på en fysisk lagrings gadget eller endda på et stykke papir. Her vil vi kort se på de forskellige typer.

Elektroniske tegnebøger

Elektroniske tegnebøger kan downloades software eller være vært i skyen. Den førstnævnte er simpelthen en formateret fil, der lever på din computer eller enhed, hvilket letter transaktioner. Hostede (skybaserede) tegnebøger har en tendens til at have en mere brugervenlig grænseflade, men du vil have tillid til en tredjepart med dine private nøgler.

Software wallet

Installation af en tegnebog direkte på din computer giver dig den sikkerhed, du styrer dine nøgler. De fleste har relativt let konfiguration og er gratis. Ulempen er, at de kræver mere vedligeholdelse i form af sikkerhedskopier.

Hvis din computer bliver stjålet eller ødelagt, og dine private nøgler ikke også opbevares andre steder, mister du din bitcoin. De kræver også større sikkerhedsforanstaltninger. Hvis din computer er hacket og tyven får fat i din tegnebog eller dine private nøgler, får han også fat i din bitcoin. Den originale software-wallet er Bitcoin Core-protokollen, det program, der kører bitcoin-netværket.

Du kan downloade dette her (det betyder ikke, at du skal være en fuldt operationel node), men du skal også downloade hovedboken for alle transaktioner siden begyndelsen af ​​bitcointiden (2009). Som du kan gætte, tager det meget hukommelse – i skrivende stund, over 145 GB.

De fleste tegnebøger i brug i dag er “lette” tegnebøger eller SPV (Forenklet betalingsverifikation) tegnebøger, som ikke downloader hele storboeket, men synkroniseres med den rigtige ting. Electrum er en velkendt SPV desktop bitcoin tegnebog, der også tilbyder “cold storage” (en helt offline mulighed for ekstra sikkerhed). Exodus kan spore flere aktiver med en sofistikeret brugergrænseflade. Nogle (som Jaxx) kan holde en bred vifte af digitale aktiver, og nogle (som f.eks. Copay) giver mulighed for delte konti.

Online wallet

Online (eller skybaserede) tegnebøger giver øget bekvemmelighed – du kan generelt få adgang til din bitcoin fra enhver enhed, hvis du har de rigtige adgangskoder.

Alle er nemme at oprette, leveres med desktop og mobile apps, der gør det nemt at bruge og modtage bitcoin, og de fleste er gratis.

Ulempen er den lavere sikkerhed. Med dine private nøgler gemt i skyen skal du stole på værts sikkerhedsforanstaltninger, og at den ikke forsvinder med dine penge eller lukker ned og nægter dig adgang. Nogle førende online tegnebøger er knyttet til udvekslinger (såsom Coinbase og Blockchain). Nogle tilbyder yderligere sikkerhedsfunktioner som offline lagring (Coinbase og Xapo).

Mobil tegnebøger

Mobil tegnebøger er tilgængelige som apps til din smartphone, især nyttigt, hvis du vil betale for noget i bitcoin i en butik, eller hvis du vil købe, sælge eller sende under transport. Alle online-tegnebøger og de fleste af de ovennævnte desktop-enheder har mobile versioner, mens andre – som f.eks. Abra, Airbitz og Bread – blev oprettet med mobil i tankerne.

Hardware lommebøger

Hardware tegnebøger er små enheder, der lejlighedsvis opretter forbindelse til internettet for at aktivere bitcoin-transaktioner. De er ekstremt sikre, da de generelt er offline og derfor ikke hackable. De kan dog blive stjålet eller tabt sammen med de bitcoins, der tilhører de lagrede private nøgler. Nogle store investorer holder deres hardwarepungoer på sikre steder som bankvalv. Trezor, Keepkey og Ledger og Case er bemærkelsesværdige eksempler.

Papir tegnebøger

Måske den enkleste af alle tegnebøgerne er disse stykker papir, hvor de private og offentlige nøgler til en bitcoin-adresse er trykt.

Ideel til langsigtet opbevaring af bitcoin (væk fra ild og vand, selvfølgelig), eller for at give bitcoin som gave, er disse tegnebøger sikrere, fordi de ikke er forbundet til et netværk. De er dog lettere at tabe. Med tjenester som WalletGenerator og BitcoinPaperWallet kan du nemt oprette en ny adresse og udskrive tegnebogen på din printer. Fold, forsegle og du er indstillet. Send nogle bitcoin til den adresse, og gem den så sikkert eller give den væk. (Se vores vejledning om papirmapper her.)

Er bitcoin tegnebøger sikre?

Det afhænger af den version og det format, du har valgt, og hvordan du bruger dem. Den sikreste løsning er en hardwarepung, som du holder offline, på et sikkert sted. På den måde er der ingen risiko for at din konto kan blive hacket, dine nøgler stjålet og din bitcoin whisked væk.

Men hvis du mister tegnebogen, er din bitcoin væk, medmindre du har oprettet en klon og / eller holdt pålidelige sikkerhedskopier af nøglerne. Den mindst sikre løsning er en online tegnebog, da nøglerne holdes af en tredjepart.

Det forekommer også at være det nemmeste at oprette og bruge, og præsentere dig med et alt for velkendt valg: bekvemmelighed vs sikkerhed. Mange seriøse bitcoin-investorer bruger en hybrid-tilgang: de har en kerne, langvarig bitcoin offline, mens de har en “udgiftsbalance” for likviditet i en mobilkonto.

Dit valg afhænger af din bitcoin-strategi, og din vilje til at blive “teknisk”. Uanset hvilken mulighed du går for, vær forsigtig. Sikkerhedskopier alt og fortæl kun din nærmeste og kæreste, hvor dine sikkerhedskopier er gemt. For mere information om hvordan man køber bitcoin, se her.

(Bemærk: Særlige virksomheder, der er nævnt her, er ikke de eneste tilgængelige muligheder og bør ikke tages som anbefaling.)