Schweiz Financial Market Supervisory Authority (FINMA) giver hård vejledning til banker, der ønsker at handle med crypto aktiver.

Ifølge en rapport fra Swissinfo.ch har FINMA udstedt et fortroligt brev – set af nyhedsbureauet – til regnskabs organisationen EXPERTsuisse med angivelse af sin holdning til, hvordan finansielle institutioner skal vægte cryptocurrency ved beregning af tabs absorberende kapitalbuffere.

FINMA sagde, at det rådgiver banker og værdipapirhandlere om at tildele en “flad risikovægt på 800% til dækning af markeds- og kreditrisici” mod kryptotillæg. Det betyder for eksempel, at hvis den nuværende pris på bitcoin er $ 6.000, vil institutionerne skulle værdier hver mønt på deres bøger til $ 48.000, når de beslutter om et tilstrækkeligt niveau af buffer.

Vejledningen er i den høje ende af rækken og på niveauet af hedefonde, ifølge rapporten, hvilket betyder, at FINMA anser cryptocurrency for at være volatile.

Swissinfo.ch rapporterer, at FINMA også har sat en krypto-handelsdækning på 4 procent af en banks samlede kapital og sagde, at de skal indberette til myndigheden, hvis de når den øvre grænse.

Mens brevet giver indsigt i tilsynsmyndighedens holdning og opsøgende over dette problem, har den endnu ikke udgivet officielle regler for, hvordan schweiziske banker skal håndtere cryptocurrency i henhold til Basel III’s internationale bankreguleringer, ifølge rapporten.

Tilbage i februar udstedte FINMA officiel vejledning til første møntofficer (ICOS) efter at have modtaget et stort antal henvendelser om emnet.

Regulatoren sagde på det tidspunkt, at den ville bestemme anvendelsen af ​​regulering til krypto-tokens, fra sag til sag, idet den var i samme retning for US Securities and Exchange Commission i sin vejledning, der blev udgivet i juli sidste år.

Agenturet sagde især, at det betragter “asset tokens” som værdipapirer, hvilket betyder, at der er værdipapirer og civilretlige krav til handel med sådanne tokens. “Payment tokens” og “utility tokens” var usandsynligt at sidde i værdipapirkategorien, sagde FINMA.