senatorer søger stærkere sanktioner på Venezuelas ‘petro’

En bipartisan gruppe af amerikanske senatorer skubber for strammere sanktioner mod Venezuelas statsstøttede cryptocurrency, kendt som petroen.

Lovforslaget, der hedder Venezuelas humanitære nødhjælp, genopbygning og retsstatslov fra 2018, dækker en række områder i forbindelse med Venezuela, herunder foreslået humanitær hjælp til indvandrere fra landet og bestræbelser på at støtte “genopbygning af demokratiet” midt i dets langvarige løb økonomisk krise.

Regningen er sponsoreret af senatorer Bob Mendendez, Marco Rubio, Bill Nelson, John Cornyn, Dick Durbin, David Perdue, Ben Cardin, Ted Cruz, Tim Kaine, Michael Bennet og Patrick Leahy, ifølge LegiScan. Den blev først introduceret den 24. september.

Det omfatter især en sektion, der afspejler en bekendtgørelse underskrevet af USAs præsident Donald Trump i marts, der pålagde sanktioner på petro, som den venezuelanske præsident Nicolas Maduro afslørede sidste år.

Den kontroversielle cryptocurrency har trukket kritik og fordømmelse fra nogle kvartaler, mens regeringen der selv har forsøgt at gennemføre det på tværs af en række brancher. Tidligere i ugen sagde Maduro, at et offentligt salg af petroen ville begynde i næste måned.

Alligevel tager senatregningen Trumps eksekutivordre et skridt videre, hvilket forhindrer amerikanske beboere i at levere “software” til den venezuelanske regering som led i sin indsats for at starte petroen. “Alle transaktioner foretaget af en amerikansk person eller i USA, der vedrører, yder finansiering til, leverer software til eller på anden måde behandler i enhver digital valuta, digital mønt eller digital token, der er udstedt af, for eller på vegne af af Venezuelas regering er forbudt påbegyndt på datoen for vedtagelsen af ​​denne lov, “lovforslaget siger.

Regningen indeholder også en sektion, der kræver en “rapport om virkningen af ​​cryptocurrency på USAs sanktioner”, der mandat US State Department – sammen med Commodity Futures Trading Commission og Securities and Exchange Commission – “forelægge en rapport til de relevante kongresudvalg der giver en vurdering af, hvordan digitale valutaer påvirker effektiviteten af ​​USA’s sanktioner over hele verden.

” Rapporten, hvis regningen er vedtaget og underskrevet i loven, ville indeholde to hovedkomponenter. For det første vil det indeholde detaljer om indsatsen for at bruge kryptokurver for at undgå amerikanske sanktioner.

For det andet opfordrer det til “anbefalinger til ny lovgivning og lovgivningsmæssige foranstaltninger”, der tager sigte på at standse sådanne bestræbelser “, herunder ved direkte eller indirekte brug af produkter eller tjenester fra USA-baserede teknologier, software- eller finansielle servicefirmaer.” Rapporten ville ske seks måneder efter regningen er underskrevet i loven.

About Kryptoposten

Check Also

Securities and Exchange Commission bitcoin nyheder

US Securities and Exchange Commission har lukket flere ICOS

US Securities and Exchange Commission (SEC) bragte mere end et dusin succesfulde håndhævelses aktioner specifikt …