Shell Investere i Blockchain

Shell, verdens femte største olie- og gasfirma, har investeret i en blokchain baseret energiopstart, Forbes-rapporter den 10. juli.

Den europæiske olie- og gasgigant har investeret et ikke-frigivet beløb i New York-baserede LO3, hvis Exergy-platform sporer energi med blockchain-teknologi.

Den nylige investering i LO3 markerer Shells fjerde offentlige investering i blockchain-relaterede virksomheder, bemærkede Forbes, notering platforme som Vakt, Komgo og Applied Blockchain som andre portefølje blockchain virksomheder.

Ifølge rapporten har Shell mulighed for at konvertere sin investering i LO3s oprindelige tokens kaldet XRG, som vil blive brugt til at incitament platformen og bliver forpligtet til at få adgang til det distribuerede energinet. Selskabet oprindeligt planlagde at indsamle midler gennem et første møntudbud (ICO) ved at bruge XRG, men sætte disse planer i venteposition, bemærker rapporten.

LO3s Exergy er i øjeblikket baseret på Ethereum blockchain, men er også designet til at integrere med EOS blockchain, ifølge Forbes.

Siden slutningen af ​​2018 har Shell været medlem af Vakt, en blockchain-baseret platform for handel med energi, sammen med store olieselskaber, herunder BP og Equinor.

For nylig annoncerede Australien-baserede opstart Power Ledger lanceringen af ​​dets peer-to-peer-energiforbrugsnet i Graz, den næststørste by i Østrig. I lighed med LO3 har virksomheden til hensigt at optimere energistyringen og gradvist skifte til nul-kulstof energi.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …