Spansk Telefon Selskab med Blockchain

Spansk telecom multinationalt Telefonica skal prøve en blockchain-baseret platform, der lader brugerne sælge deres personlige oplysninger.

Nyheden blev annonceret af Wibson, som tilbyder en decentraliseret datamarked, der gør det muligt for enkeltpersoner at sælge “valideret” privat information til en fortjeneste. Telefonica vil prøve platformen for at validere ægtheden af ​​sine forbrugerdata, siger Wibson.

Forsøget vil i første omgang validere data fra brugere af Telefonica-datterselskabet Movistar i det sydamerikanske land Uruguay.

“Telefonica vil fungere som notar, der hjælper med at bekræfte Movistar abonnentstatus for forbrugere, der sælger data gennem Wibson markedspladsen,” udgivelseslandene.

Notarisfunktionen sikrer, at data på Wibson-markedspladsen er “altid autentiske, nylige og høj kvalitet”, siger Wibson medstifter og CEO Mat Travizano.

Telefonica tog også en andel i Wibson sidste år gennem sin investerings arm Wayra, sammen med venturekapitalfirmaerne DGG Capital og Kenetic Capital.

Wibson lancerede sin dataparked tilbage i oktober, så brugere i Argentina, Spanien og USA kunne bruge sin mobile app og et brugerdefineret token (WIB) til at tjene penge på deres data. Når en datatransaktion er bekræftet via en smart kontrakt på platformen, modtager enkeltpersoner betaling i en tegnebog på appen.

“Wibson platformen og token giver forbrugerne en nem måde at udnytte af de personlige data, de opretter hver dag, samtidig med at de påtager sig fulde ejendoms rettigheder over deres personlige oplysninger,” sagde Travizano på det tidspunkt.

About Kryptoposten

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …