St. Louis-divisionen i US Federal Reserve Bank sporer nu priserne på fire kryptovalutaer i sin forskningsdatabase.

Ifølge en meddelelse om tirsdag, Federal Reserve Economic Data (FRED), tilbyder en omfattende database, der opretholdes af centralbankens St. Louis-afdeling, nu datapunkter til bitcoin, bitcoin cash, ethereum og litecoin.

Prisdataene for den velkendte og bredt citerede økonomiske forsknings database leveres af US Exchange Coinbase og opdateres dagligt, ifølge meddelelsen. Desuden stiller databasen de historiske prisdata fra de fire aktiver tilbage til så tidligt som 2014.

Flytningen for at tilføje kryptovalutaldata er måske ikke helt overraskende, da St. Louis Federal Reserve – et center for lokal, national og global økonomisk forskning – aldrig har skubbet væk fra at fokusere på kryptovaluta.

Senest på mødet i CoinDesks konsensus 2018-konference i maj oplyste James Bullard, præsident for St. Louis Fed, bekymringer for, at det store antal kryptovalutaer i disse dage kan medføre risikoen for et “kaos af valutakurser”, der tidligere er set i amerikansk historie – især under borgerkrigen.

St. Louis-filialen har haft øje-bitcoin siden så tidligt som 2014, da dets vicepræsident David Andolfatto var vært for et seminar om emnet og især kommenterede på det tidspunkt, at innovationen tvinger traditionelle institutioner til enten at “tilpasse sig eller dø. “