Starbucks flytter for at give forbrugerne mere information om sine kaffeprodukter ved hjælp af et blockchain system, der sporer bønner fra “gård til kop”.

Til indsatsen arbejder kaffekæden sammen med Microsoft for at udnytte sin Azure Blockchain Service til at spore kaffeforsendelser fra hele verden, hvilket giver “digital real-time sporbarhed” til sine forsynings kæder, ifølge en meddelelse fra Microsoft.

Med partnerskabet registrerer Microsofts blockchain-service alle ændringer langs kaffens rejse på en fælles storbog, hvor deltagerne får en mere fuldstændig visning af forsynings kæden.

Starbucks vil bruge alle disse oplysninger til at bringe en ny funktion til sin mobile app, hvilket giver forbrugerne detaljer om hvor kaffen blev hentet og stegt, samt på smagning af noter.

Som et led i sit engagement i etisk indkøb er det også håbet, at blockchainsystemet også kan hjælpe producenterne ved at give dem data som hvor deres bønner ender i forbrugernes kopper. Ifølge udgivelsen hentede Starbucks bønner fra over 380.000 kaffebønder i 2018.

“Jeg er overbevist om, at ved at give landmænd mulighed for at få viden og data gennem teknologi, kan vi støtte dem til i sidste ende at forbedre deres levebrød,” sagde Michelle Burns, SVP for Global Coffee & Tea hos Starbucks.

App’en vil også informere forbrugerne om, hvordan Starbucks støtter disse producenter, angav Microsoft.

“Denne form for gennemsigtighed giver kunderne chancen for at se, at den kaffe, de nyder af os, er resultatet af mange mennesker, der bekymrer sig dybt,” sagde Burns.

Selvom en dato for lanceringen af ​​den nye tjeneste ikke er blevet afsløret, blev det digitale sporbarhedekoncept blevet dæmpet til aktionærerne på Starbucks årlige møde i marts.

Firmaet taler for tiden med kaffebønder i Costa Rica, Colombia og Rwanda for at finde ud af mere om, hvordan projektet bedst kan gavne dem, tilføjede Burns.

Starbucks arbejder især med Bakkt digitale aktiver og bitcoin futures platform udviklet af Intercontinental Exchange, moder firmaet på New York Stock Exchange. Kaffeselskabet blev sagt i august i år at arbejde for at udvikle “praktiske, tillid og regulerede” applikationer for forbrugerne til at konvertere digitale aktiver til amerikanske dollars.