Et australsk par tabte over $ 20.000 (US $ 14.000) på en falsk Bitcoin side, og blev endda hånet af gerningsmanden over deres tab.

Ifølge en rapport fra ABC indsatte Nick og Josie Yeomans penge i en handels ordning opdaget på Facebook, der brugte web domænet Coinexx.org (ikke at forveksles med Coinexx.com) og begyndte at se godt afkast fra deres små investeringer.

På trods af frygt for, at det kunne være en fupnummer, så de positive tidlige resultater, at de satte flere og flere af deres besparelser i Coinexx.org, indtil de havde investeret mere end 20.000 dollar. Et familiemedlem blev også overbevist om at matche deres investering.

I sidste ende opgav Nick sit arbejde ud fra de afkast, de oprindeligt fik, siger rapporten. Men efter at de løb tør for at investere, tørrede betalingerne op, og den påståede virksomhed lukkede adgangen til deres midler.

For at gnide salt i deres sår modtog parret senere en besked via en WhatApp-konto, der var blevet brugt til at kommunikere med Coinexx.org og sagde:

“Lad mig redde stresset, du har allerede været meget. Coinexx er en fidus. Alt og alle involverede er de samme. Du må ikke gider om at forsøge at få pengene tilbage. … Bare fokus på at få penge til at tage sig af din familie. “

Den australske konkurrencemyndighed og forbrugerkommission (ACCC) fortalte ABC, at de detaljer, der blev fremlagt af Yeomans “udviser en Ponzi-ordning”, selvom talsmanden tilføjede, at den ikke havde modtaget andre klager over Coinexx.org.

I april offentliggjorde ACCC og andre offentlige myndigheder en rapport om, at Australien havde set en stigning i rapporter om svindel, der involverer krypto valuta i 2018.

I 674 tilfælde rapporterede ofre, at $ 6.1 millioner (US $ 4.3 millioner) i krypto valuta var blevet brugt tabt for svindlere i løbet af året. Samlet bedrageri tab inklusive via fiat valutaer var dog langt højere, på 489 millioner US $ (US $345 millioner).