Sydkoreas øverste finansregulator har sagt, at det ikke vil løfte forbuddet mod indenlandske første møntofficer (ICO’er) efter at have konstateret, at nogle projekter har overtrådt regler.

Da ICO-investeringen er en “høj risiko” -aktivitet, sagde Financial Services Commission (FSC), at opfordre offentligheden til at være forsigtig med investeringer i token-projekter.

FSC-afgørelsen blev informeret af resultaterne af en undersøgelse foretaget af Finanstilsynet (FSS), hvilket tyder på, at nogle ICO’er, der angiveligt blev udført i udlandet, også ulovligt havde rejst penge fra koreanske investorer.

Fra september 2018 sendte FSS spørgeskemaundersøgelsen 22 lokale virksomheder, der udførte ICO’er i fremmede lande, heraf 13 svarede. Virksomhederne havde holdt ICO’erne siden anden halvdel af 2017, hvilket samlede en samlet omsætning på 566,4 mia. ($ 509 mio.).

Undersøgelsen viste, at virksomheder havde etableret papirvirksomheder i Singapore for at omgå ICO-forbudet, men stadig opvokset penge fra koreaner – hvilket fremgår af koreanske sprogbøger og markedsføringsmaterialer.

Nogle ICO-projekter afslørede heller ikke vigtige oplysninger for investorer som selskabs profil og årsregnskaber, og i nogle tilfælde leveret falsk information, fandt undersøgelsen. Risikoen for investorer blev også anset for høj, fordi værdien af ​​projekternes tokens var faldet med i gennemsnit 67,7 procent siden lanceringen.

Den syd koreanske regering havde tidligere sagt, at det ville træffe beslutning i november om, hvorvidt det igen ville tillade indledende møntoffer (ICO) igen i landet.

Hong Nam-ki, kontorchef for regerings politisk koordinering, sagde i oktober, at regulatorer i landet har gennemgået emnet de seneste måneder, og at FSC-undersøgelsen ville lede beslutningstagningen til politikken.